Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    07vette's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    327
    +1
    8

    GP1300R 4300-4700rpm dead spot

    Hello,
    I have a 2006 gp1300r with (mods) power flame arrestor, D-Plate, EFI Control set at 5-5-1-7 (per another post),Free Flow Exhaust,Pump Seal Kit,Top-Loader,Solas 14/20,Riva Ride Plate,Riva Trim Tabs,tiny tack & 23hr on ski.
    Water temp.84 degrees, Air temp. 88 Degrees, 92 octane pump gas, Running In mostly on Flat salt water.
    When I'm running from about 4300 rpm's to about 4650-4700 rpm's, I get a rumble sound from the exhaust,with no gain it mph. Almost like a dead spot in the rpm range, but when it clears up at 4650 or 4700 you can feel it pull. Not sure why,or if this is normal?
    Other than that seems to be running o.k., I need to get a gps so I can track my speed. On my oem gauge I'am hitting 75-76 mph. but I know that off.
    My next mods are looking to be a jet works kit and riva stuffers (already have them just need to put them in). Also looking at a Pump Reinforcement kit. Does any one else make them any cheeper than riva?
    Will I feel any change with the stuffers?
    More-less trying not to get to much it to the motor, I still want a reliable ski.
    sorry for the long post, thanks for any help!!
    Gabriel Medina
    corpus christi,TX


  2. #2
    More than likely that is your high crossover kicking in (the 7 setting on your EFI controller). Try bumping it up to 8 and it should kick in higher. Thanks to WFO for my EFI training

  3. #3
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Quote Originally Posted by NateGP1300R View Post
    More than likely that is your high crossover kicking in (the 7 setting on your EFI controller). Try bumping it up to 8 and it should kick in higher. Thanks to WFO for my EFI training
    Bingo

    The crossover is a little different on each controller.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yamaha GP1300R flat spot. HELP!
    By JTI in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 08-16-2012, 07:00 PM
  2. fixing flat spots on gp1300r
    By matt05gp1300 in forum Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-15-2011, 07:15 PM
  3. gp1300r flat spot
    By aquatraxxx in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 10-12-2009, 06:48 AM
  4. GP1300R Help, Was left for dead on the lake this weekend, HELP!!!
    By wertz6 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 07-15-2009, 03:04 PM
  5. 04 msx 140 dead spot
    By american musclecraft in forum MSX/Matrix
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2009, 09:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •