Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    buddydoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    houma
    Posts
    958
    +1
    9

    lanyard post going bad

    Ok,my wifes rxp will start up without the lanyard on the post,and the info center will go on with out the lanyard on the post,and sensor comes up on the info center when I put the lanyard on the post. Is this a bad post that is causing this.


  2. #2
    buddydoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    houma
    Posts
    958
    +1
    9
    Anybody ever had this problem with there rxp or rxt.electrical problems suck,that means a couple of weeks at the dealer.

  3. #3
    buddydoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    houma
    Posts
    958
    +1
    9
    Ok,went to the dealer for a lanyard post and they said I need to replace the lanyard with the post and get it reprogrammed throw the buds,is this right.

  4. #4
    cbrich's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Around Lake Travis
    Posts
    1,374
    +1
    1
    I am not for sure but if you just replaced the post, you should be fine, they usually have to reprogram the key for the ecu.

  5. #5
    Closed mouth no get fed,...... travelboysteve's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Orange County
    Posts
    199
    Did they try dumping the info, (reset) and using a different key? Is the post clean?
    Maybe try to eliminate all the other variables before swapping posts????????

  6. #6
    I'm kind of a big deal SeanCucf's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Oldsmar, FL
    Posts
    1,852
    my understanding is the MPEM is programmed to the lanyard and you shouldn't have to change the lanyard at all

  7. #7
    buddydoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    houma
    Posts
    958
    +1
    9
    Thanks for the info,I'll try just the post and hopfully that will fix her.

  8. #8
    I think that damn post is like $87.00 , ...PR...

  9. #9
    Island Hopper TM1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Tampabay, FL
    Posts
    223
    Quote Originally Posted by Pale Rider View Post
    I think that damn post is like $87.00 , ...PR...
    That's a damn steal for an electrical related BRP part

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. knock sensor going bad?
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 49
    Last Post: 04-23-2008, 04:30 PM
  2. Bilge Blower Is Week' Then Gets Strong' Is it Going Bad?
    By holdnon72 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-25-2007, 08:37 PM
  3. Anybody else have a plug go bad???
    By Importracer in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 06-14-2007, 08:12 PM
  4. Lanyard Key went bad today.
    By Antiguan FZR in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-28-2007, 11:21 AM
  5. How often does this go bad?
    By peteshauling in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 05-31-2006, 08:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •