Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 59
  1. #1
    Robsauto2's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Oceanside, CA.
    Posts
    774
    +1
    7

    I found my missing rpms....check out these pics!

    My year for bad luck...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	broken block, ollie, hull repair 060.jpg 
Views:	140 
Size:	2.57 MB 
ID:	30950   Click image for larger version. 

Name:	broken block, ollie, hull repair 058.jpg 
Views:	176 
Size:	2.57 MB 
ID:	30951   Click image for larger version. 

Name:	broken block, ollie, hull repair 062.jpg 
Views:	161 
Size:	2.56 MB 
ID:	30952  


  2. #2
    Robsauto2's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Oceanside, CA.
    Posts
    774
    +1
    7
    So do I buy an 05 or newer and start over, part this one out?. Lots of good parts, this is a Dan Lamey ported 1300, new t-w crank, new 05 pump and dyna, VF3's, new advent, etc. Or find a clean set of used cases and put it together. I found this after 2 weeks of hull repair and all new shoe and plate inserts reinforced with glass and resin.

    Not sure what to do.
    Last edited by Robsauto2; 07-10-2007 at 02:33 AM.

  3. #3
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    No brainer:
    -Have cases repaired by a professional Aluminum Welder.
    or
    -Replace the cases.

    Why do you believe that the top part of this case is the missing rpms?

  4. #4
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Rob do you think this condition existed when you pressure tested the motor recently? before tearing it apart I would perform the test again. What does the front cover look like?

  5. #5
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3
    I have a set of 1200 cases if your interested.
    Sorry to see that.
    SHOOTER

  6. #6
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Ouch !

    I say replace the cases.

  7. #7
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Rob if the cases are not leaking the weld repair is a viable solution it is only structural where it broke. I have a source that can do an excellent job on this. Give me a call

  8. #8
    Robsauto2's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Oceanside, CA.
    Posts
    774
    +1
    7
    Quote Originally Posted by Hydrotoys View Post
    No brainer:
    -Have cases repaired by a professional Aluminum Welder.
    or
    -Replace the cases.

    Why do you believe that the top part of this case is the missing rpms?
    I went to adjust the idle speed and felt air puffing out around the front of the engine, shut it off and had exhaust smoke leaking from that area. The front crank seal is blown out into the flywheel and shredded into a thousand pieces. That explains my lower fuel pressure too, as there is no pulse signal to #1 carb.
    Last edited by Robsauto2; 07-10-2007 at 09:51 AM.

  9. #9
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    Well, how was we supposed to see the hole!

    Yup, replace the cases. You can usually find a set for $300 or so, if you are careful.

    Check your pipe install, and verify nothing was tweeking the front bracket over. Those four front bolts on the pipe mount have to be torqued down in stages... top/front/top/front/top/front...I'm rambling again.

  10. #10
    Robsauto2's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Oceanside, CA.
    Posts
    774
    +1
    7
    Quote Originally Posted by osidebill View Post
    Rob if the cases are not leaking the weld repair is a viable solution it is only structural where it broke. I have a source that can do an excellent job on this. Give me a call
    Thanks Bill, I will tear it down tonite and see if its worth trying to fix.

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Check out these pics of my old rectifier!
    By Mike94ZLT1 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 107
    Last Post: 06-06-2017, 08:07 AM
  2. Check out these pics of the 07's and Riva stage 3
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 09-22-2006, 04:00 PM
  3. Check Out these Guys
    By Dr Len in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-10-2006, 09:28 PM
  4. Found my missing RPM`S 74mph plus now
    By CRS in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 05-29-2006, 03:42 PM
  5. found my problem rpms
    By benny in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 04-20-2006, 08:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •