Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    jetskier90's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Vashon, WA

    '94 701 Raider bogs WOT acceleration

    I recently bought a 94 waveraider(701 engine). I starts and runs great but if I am stopped in the water (idling) and go full throttle it bogs/chokes up(stays right around idle speed) for like 5 seconds and then will suddenly clear out and take off. If I give it anything other than WOT it takes of fine and once the engine gets above idle speed I can WOT and it runs great.
    Only time there is an issue is if I instantly go WOT from idle. Otherwise it runs great.

    Any ideas? The previous owner bought it for his daughter but found out she was too young to legally ride it so it sat in his garage, mostly unused, for 6 months until he saw my ad on craigslist that I was looking for one.

  2. #2
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    north jersey
    definately a carb issue. Remove them and clean out the filters and any other gunk.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bogging WOT from Idle Raider 760
    By calicoss in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 5
    Last Post: 06-04-2014, 06:28 PM
  2. compression for a stock 95 701 raider?
    By jeeprunnr in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 08-13-2008, 08:03 PM
  3. '95 raider bogging OR what does a waterbox do?
    By shay_mcquaid in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2008, 06:50 PM
  4. Help !!!!!!!!!!!!!!!701 Raider Cooling System
    By jdcline78 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 07-12-2007, 04:26 PM
  5. 701 raider question
    By one freaky 1300 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2007, 01:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts