Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    May 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    66

    Bilge pump question 98slxh

    98 slxh
    I've tried the searches but come up empty for this question.
    I think from other threads that the bilge pump should run all the time but is that so since I have a factory bilge push button control?

    Does not seem to pump any water out. Is it a push and hold to operate or push on push off? Will it only turn on by button if running?

    I guess check fuse first if not working at all. Is it in the box above battery?
    Thanks


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    The pump should run any time the motor is running. The push button is so you can turn on the bilge pump with the motor not running. Also holding in the button will also let you test the trim if you have trim. The fuse is in the e-box.

  3. #3

    Join Date
    May 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    66
    just to clarify. Are saying if I hold the bilge button, I can operate the trim when not running?

    For sure on the bilge button it should run if I push button 1 time untill I push again to turn off(with engine off)

    Is fuse 1st place to troubleshoot?

    Thanks

  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Quote Originally Posted by tryintolearn View Post
    just to clarify. Are saying if I hold the bilge button, I can operate the trim when not running? YES

    For sure on the bilge button it should run if I push button 1 time untill I push again to turn off(with engine off) No is a momentary switch you have to hold it.

    Is fuse 1st place to troubleshoot? Yes

    Thanks
    .

  5. #5

    Join Date
    May 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    66
    Thanks Beer, it was the fuse and bilge pump now works

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GP1300R Bilge pump questions
    By Mike's GPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 10-17-2008, 05:57 PM
  2. bilge pump question
    By skoepp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 09-09-2008, 11:13 AM
  3. Dumb Guy Bilge Pump Question
    By LS2000 Cop in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-2008, 08:38 PM
  4. 1995 Polaris sl750 Bilge pump question .
    By smittyj77 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-29-2007, 12:47 AM
  5. Bilge Pump Questions
    By Piney in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 03-18-2006, 09:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •