Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    flyboy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,585

    be sure to check your FF clamps

    one of my clamps broke off today and the ski started filling up with water quick. Luckly the exhaust fumes cut the motor before the water got into the intake.

    this is the R&D metal type FF that you cut the 2 hoses with.

    anyway check your clamps...


  2. #2
    HopatcongGPR's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,114
    Quote Originally Posted by flyboy View Post
    one of my clamps broke off today and the ski started filling up with water quick. Luckly the exhaust fumes cut the motor before the water got into the intake.

    this is the R&D metal type FF that you cut the 2 hoses with.

    anyway check your clamps...

    while your at it...make sure there is no debris in your waterjackets...I had a small piece of steel....God knows where it came from...clog up the bottom orface on the bottom of the stinger (into waterbox) last week....the pressure built up and popped the coupler (more like pushed) out from underneath the clamps. I am speaking about the rubber waterjacket coupler that connects the stinger to the front pipe. boat bogged for 1-2 seconds at WOT while I was doing a speed run....both #2 and #3 had to be honed and re-ringed....after 1-2 seconds....to bad water doesnt compress and ignite!!

  3. #3
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Quote Originally Posted by flyboy View Post
    one of my clamps broke off today and the ski started filling up with water quick. Luckly the exhaust fumes cut the motor before the water got into the intake.

    this is the R&D metal type FF that you cut the 2 hoses with.

    anyway check your clamps...
    definitely check those clamps.


    I run double clamps. Waterwoody gave me this tip. Here is a pic of my wife's old EFI 1200 FF


  4. #4
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    Yep....good job Billy.I use double hose clamps and never had any problems.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Picture 143.jpg 
Views:	39 
Size:	141.2 KB 
ID:	32351  

  5. #5
    spud's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Oceanside, California
    Posts
    1,347
    +1
    2
    double clamps here too

  6. #6
    All hail the Chief! fullboogie's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Texas
    Posts
    3,155
    +1
    44
    Been there, done that - twice. Last time was about 3 months ago. Of course, it was the same day I forgot to hook up the negative wire on my bilge pump. I barely made it to shore before sinking.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. make sure to check afr's
    By Sturm215 in forum Sea Doo ECU Support
    Replies: 13
    Last Post: 05-07-2012, 07:06 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 04-23-2011, 03:26 PM
  3. Be sure to mount your nitrous bottle securely
    By RUNWME in forum Open Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 05-10-2008, 06:26 AM
  4. would it be possible to make your own tripple pipes?
    By jcc011185 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-01-2006, 08:11 AM
  5. Be sure to check out Oct 2006 Watercraft World
    By MikeTrin in forum Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-30-2006, 07:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •