Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 55
  1. #1
    pet's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Washington DC metro
    Posts
    1,317

    Question RXP oil pump and engine problem?

    i was riding today, my rxp was nice , rpm 8050, everrithing was OK and than........stop, i could not start it again. (last night i instaled the air intake)- i don't thik that hase to do with this problem ( i could be wrong).
    yes i hade sc ceramic failure, and i puled the engine out, and cleand the oil pump , BUT i did not remove the bottom of the engine for cleaning....
    mistake????

    most if my mods are hendling mods, only the air intake is engine mod,...oh and Jerrys mettal washer.

    listen to the sound ! the engine is NOT turning...i think




  2. #2
    If you already checked out the prop/pump for debris and it is not stuck, pop the head cover off (valve cover) and see if the timing chain is broken...PR...
    seems to be the new thing breaking after a ceramic failure...
    Last edited by Pale Rider; 07-21-2007 at 08:03 PM.

  3. #3
    pet's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Washington DC metro
    Posts
    1,317
    ok....i removed the SC and try to start the engine and it turned...yeppeeeee..

    BUT....look at the SC......


  4. #4
    WOW, is this your newly rebuilt SC? looks like bearings went out...PR...

  5. #5
    Quote Originally Posted by Pale Rider View Post
    WOW, is this your newly rebuilt SC? looks like bearings went out...PR...
    It shouldn't have any slop at all!

  6. #6
    HOSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kenner, LA
    Posts
    4,759
    +1
    29
    OK bro,,,send the charger to Jerry because you didn`t get all the loctite out from factory when you torqued the washers in. Pay the money plus shipping and be happy. Trust me. You are cranking and either aren`t getting spark or aren`t getting fuel. You may have the ECU unplugged or even the oil pressure sensor. If oil sensor is unplugged,,,it will not start.

    Get lve guys,,,I`m on the hammer tonight!

  7. #7
    pet's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Washington DC metro
    Posts
    1,317
    here are some pictures of my SC....http://www.putfile.com/rxp4me/images/129682







    Last edited by pet; 07-21-2007 at 08:23 PM.

  8. #8
    HOSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kenner, LA
    Posts
    4,759
    +1
    29
    IMMULSIFIED!,,,that means water and oil mixed. But I really think your ok. You may,,,just may have an intercooler leak. Remove it and put the stock one in. Your plugs are fouled. Change them and I bet you fire off!

  9. #9
    pet's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Washington DC metro
    Posts
    1,317
    Quote Originally Posted by HOSS View Post
    IMMULSIFIED!,,,that means water and oil mixed. But I really think your ok. You may,,,just may have an intercooler leak. Remove it and put the stock one in. Your plugs are fouled. Change them and I bet you fire off!
    i have stock intercooler,,, water and oil??? from where?

  10. #10
    RXP 260 X Short Course Veteran RXP244's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland, New Zealand, New Zealand
    Posts
    1,244
    +1
    104
    That aint oil and water! thats aluminium powder from your sc wheel!.It will be all through your intake after the sc. Your sc is goosed!

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 08-02-2012, 11:30 AM
  2. Need Help - 2006 RXP Oil Pump Housing Cracked
    By Mason Lake in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-10-2009, 08:35 PM
  3. FS: RXP/RXT Pump and 14/19R Solas Prop
    By shooter98xpl in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 1
    Last Post: 06-23-2009, 07:45 PM
  4. stater install/oil pump - New Engine
    By slowpoker in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-03-2009, 04:47 PM
  5. rxp oil change and rings
    By rxpiowa in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2008, 03:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •