Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    fordnut78's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Wyoming
    Posts
    15

    Smile Help 1996 sltx 1050 rpm problems

    Another greenhorn asking for help guys...
    Bought two used skis...
    A 1996 sltx 1050
    A 1999 slth 700

    The 99 runs great but you cant just idle around was going to try and turn up idle screw.

    The 96 idles great runs out of the water great.
    In the water is a different story, throttle it and you run about 4000 rpm till you choke it real quick, feather the throttle or hit a wave just right then it wraps out and your doing 50 easily across the water.

    Have read alot of your thoughts, fixes and other postings.

    Was wondering where I should start, plugs are new, water seperator was dump out and let refill, trimmed spark plug wires. Everything that I can think of I tried. Opened CDI box and had water in it ( could this cause my problem)
    Havent had ski out since water found and plug wires trimmed.
    Last edited by fordnut78; 07-23-2007 at 11:15 PM.


  2. #2
    fordnut78's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Wyoming
    Posts
    15
    Any thoughts guys

  3. #3
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Check the bottom of the electrical board, if there is rust replace the 22.00 board.
    Have you cleaned the internal carb filters yet?
    How do the plugs look after a WOT plug chop?

  4. #4
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Have you found where or why the water entered the electrical box??

  5. #5
    fordnut78's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Wyoming
    Posts
    15
    Couldnt find where water came in bolts on box werent completely tight. Figured that was that board was rust and corrosion free...
    Maybe head to lake one day this weekend to see if trimming plugs and eliminating water in CDI resolved problems.
    Have not cleaned filters in carbs...

  6. #6
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Before you head out, try filling the hull with water and checking for a leak into your hull.
    You only need to add enough water to cover the thru hull fitting, make sure no water gets to the box or intake.
    How did the electrical box seal look?

  7. #7
    fordnut78's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Wyoming
    Posts
    15
    Oh the water in the hull was a buddy of mine rolled it several times out screwing around...Ran the bilge and cleaned out water I rode it for a day after that and no water but I didnt roll it either... This machine was running great till just one day started acting up... Seal on Cdi was still flexible and no cracks...

    Hope I got a goos deal on these two skis and trailer for $5000.00

  8. #8
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Check your seat seal and make sure it's good. Also check the seat adjustment as they need to be tightened as the seal wears if you want to keep the engione compartment free of water.

  9. #9
    fordnut78's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Wyoming
    Posts
    15
    Seat is a little loose will tighten and let you know what I find this weekend.
    Matt

  10. #10
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Good luck and good night.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 sltx 1050 complete rebuild
    By Bone1050 in forum Polaris Projects
    Replies: 419
    Last Post: 07-14-2011, 04:40 PM
  2. 96 SLTX 1050 Tuning/Jetworks flow valve
    By kccoltn in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-14-2009, 01:37 PM
  3. new to me 96 Sltx 1050 issues
    By tediesel in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-16-2009, 06:30 PM
  4. Changed CDI in 96 sltx 1050, now idles extremely high, please help!!!
    By 96sltx1050 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 16
    Last Post: 07-08-2009, 02:59 PM
  5. 96 SLTX 1050 Rebuild
    By degg in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 10-02-2007, 11:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •