Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    What's wrong with my 15f

    I have a 06 15f. My top speed when I bought it on the speedo was about 61, sometimes 62. I have installed the Riva Free flow filter, and R&D rideplate. On cooler days (60's or 70's) I see 63-64 on the speedo. When it is warmer (80's or up) I see 61 or 62 only. I gps'd it while the speedo was at 64 and the gps showed 61. A buddy of mine bought a 15f at the same time I bought mine and his always had more top end. (we weigh about the same) I read about guys hitting 64-65 with these same mods. I am only reaching speeds that a stock 15f should be and sometimes I am under that. I feel that the sled probably isn't revving high enough for some reason. I only see 2 bars past 7000 and on cooler days 3 bars and the speed is increased. I know I should get a digital tach to verify this. Does anybody else have any suggestions as to possible problems? I also tried a solas concord prop and didn't see any top end difference.


  2. #2
    Dubz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    2,509
    Sounds about right to me. I have the same mods as you do, and my MAX was 63, with one bar, and pretty flat conditions. I then put on the WORX maxiloader, and bairly hit 58 mph now. I'm gonna put my stock intake on, and see if I can get back up to 63 mph. Then, go from there. What impeller did you get, whats the pitch?

  3. #3
    I think the impeller is 13.5/20. They didn't show it on the invoice. I really didn't gain anything. I'm pretty sure that I'm not pulling enough rpm's even with the stock impeller. There are guys claiming they are hitting 65+mph with the same mods I have and I am only at 61 gps on a cool day.

  4. #4
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Old Hickory,Tn
    Posts
    5,446
    +1
    650
    I have the same mods, power filter , riva free flow, and r&d ride plate(on my '06 15f), I have GPSd 65.8, I did sand/grind the ride plate/intake grate to get them lined up good, cleaned the silcone job up in the gullet,and sealed the ride plate, but not the ride plate holes, also check your oil level,if its over filled it will rob RPM's.Also whats your elevation?

  5. #5
    Today temp around 85, top speed on speedo 59, one bar past 7000. something is wrong. Riva air filter, r & d rideplate, stock prop.

  6. #6
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Old Hickory,Tn
    Posts
    5,446
    +1
    650
    Get a GPS!

  7. #7
    That's the worst part. The speedo is about 3mph faster than the actual gps reading.

  8. #8
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Old Hickory,Tn
    Posts
    5,446
    +1
    650
    Ok I see that you said that you GPSd it, have you looked any of the suggestions that were given yet?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can anyone please tell me what is wrong with my GTI LE RFI
    By bunks in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-21-2013, 08:55 AM
  2. What's wrong with my ski! Please help....
    By Superbadz in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-16-2012, 07:07 PM
  3. Cant figure out what is wrong with my 92 sl 650
    By kalina101 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 1
    Last Post: 09-05-2011, 09:37 PM
  4. What is wrong with my 2011 RXT-X? Blown SC??
    By bankerii in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 05-05-2011, 09:05 PM
  5. what is wrong with my rxp???
    By sc281rxp in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2008, 02:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •