Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Won't Run Without Choke!

    Hey guys I have a 94 Polaris runs, but I have to have the choke out about half way any Ideas.


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Clean your carbs and check the fuel lines.

  3. #3
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    Clean your carbs and check the fuel lines.
    Do you know what oil is best to use as mix? Oil that came with skis was castrol syntec 10/30 motor oil, Is that ok??

  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Quote Originally Posted by nu2it View Post
    Do you know what oil is best to use as mix? Oil that came with skis was castrol syntec 10/30 motor oil, Is that ok??
    Huston we have a problem. The machine that you own is a two stroke so you need to run two stroke oil. drain the oil and flush the lines. Drain the gas and start with fresh fuel and two stroke oil.

  5. #5
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    Huston we have a problem. The machine that you own is a two stroke so you need to run two stroke oil. drain the oil and flush the lines. Drain the gas and start with fresh fuel and two stroke oil.
    Houston we do have a problem, after riding the other ski for 10 minutes it started making a noise. Sounds like a rod to me? Made me question oil, if I was getting oil? went to check oil and found that oil was from previous owner, think I learned this to late on that ski. I also noticed MFD was flashing Hot Oil?

  6. #6
    Never Time To Ride antoniodef's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Waterford, Michigan
    Posts
    1,169
    Hot and Oil are two different things. Hot is due to the temp sensor reading hot. Temp sensor is screwed into the head. Check your cooling lines and blow air through them to make sure no lake debris is in them. There is also a little screen right inside the jet nozzle that you can check to make sure it isn't clogged up.

  7. #7
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Before you do anything I'd check compression and see if you did any internal engine damage.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Won't run without bilge pump
    By kevan TX in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 05-01-2010, 03:47 PM
  2. 250X low speed miss morphs into now it won't run
    By reallybigboat in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 40
    Last Post: 02-12-2008, 03:13 PM
  3. 05 Stage 3 Riva Won't Run
    By WannabeGoing80 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 04-30-2007, 12:08 PM
  4. Running without Flame Arrestors
    By willgpr in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 08-13-2006, 03:24 AM
  5. Running without thermostat
    By blingbling06 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 04-22-2006, 07:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •