Results 1 to 4 of 4

Thread: 96 GTX Oil Low

  1. #1
    lakedawg's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    The Kawarthas
    Posts
    3

    96 GTX Oil Low

    Hi.. I tried searching in the forum with little or no results. My wife's 1996 GTX recently started with the 'OIL LOW' indicator along with the OIL light. We obviously checked the reservoir and it was half full. We topped it off and reset the indicator (by disconnecting battery). It came back on a bit later. Took the ski to the dealer... they tested it (TWICE) and said they found no problems. IT can go for a couple of hours without any warning then the indicators come back on. Obviously the motor is getting the oil injection as I'm sure it wouldn't last too long. I'm thinking of pre-mixing but if it's just a faulty sensor then it shouldn't be necessary. Has anyone ever experienced this? If I want to exchange the sensor is there just the one and where is it? Thanks in advance...


  2. #2
    KEN G's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cherry Hill NJ
    Posts
    296
    Never had that problem when I had my 96, but I would guess now that it's 11 yrs old anything is possible. If I remember correctly the sensor is top & center of the oil tank. Unhook the clip from wire harness, twist & pull out the sensor. I'm about 90% sure on this.

  3. #3
    lakedawg's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    The Kawarthas
    Posts
    3
    Thanks, Ken. I was thinking it maybe is a float but if it's at the top it may be a pressure (sort of) sensor. I will check it out tomorrow. It doesn't affect performance at all...just annoying (like the damn engine light on my Inteprid R/T). lol.

  4. #4
    KEN G's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cherry Hill NJ
    Posts
    296
    It is a float.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2003 GTX Limited low oil pressure
    By chuck2 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 09-20-2012, 12:35 PM
  2. 96 GTX,800, ran low on oil, kid had no idea, seized.. help needed
    By Alex3012red in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 16
    Last Post: 07-05-2012, 07:20 PM
  3. Problem with 96 GTX- low RPM's under load
    By Humbucker427 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-08-2009, 03:13 PM
  4. 96 GTX - Water in the oil!
    By skiversinc in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 10-13-2008, 07:08 AM
  5. 96 GTX - Water in the oil!
    By skiversinc in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2008, 04:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •