Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    02 virage, won't stop running

    I have an 02 Polaris Virage with 65 hours on it. The other day at the lake I went to start the boat out on the water and it worked fine, about 2 seconds later I had to shut if off. But the boat wouldn't shut off, it just sounds like the starter is constantly semi firing. I had no way of disconnecting power so it just did this till the battery died. I replaced the battery and as soon as I connected the wires it started on its own but with now lanyard in place. Any ideas what the problem is?


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Shorted starter solenoid?

    You should only have power from the battery to the solenoid, if you have power into and out of the solenoid, I think you found your problem.

  3. #3
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Stuck push button switch??
    Check to make sure you get no power supply to the small wire at the starter solenoid, if you do, investigate the start/stop switch.

  4. #4
    thank you, I will investigate both.

  5. #5
    Bernie's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth Australia
    Posts
    902
    +1
    1
    Black solenoid ?common problem .new ones are browny colour .Sometimes you have to smack them to make them sort themselves out .Low battery power can do it as well .Lucky you heard it as the damage can be huge $ if you ride off with the starter engaged

    Cheers
    Bernie

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 Freedom won't stop cranking
    By 82gunner in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-21-2016, 09:54 AM
  2. Wveblaster1 won't stop running
    By baja2700 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 12-23-2014, 10:09 PM
  3. 02 Virage still won't run!
    By Rachel in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 08-07-2012, 12:43 PM
  4. virage won't start after running for a while
    By culby-wan-kanobi in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 27
    Last Post: 08-07-2008, 02:14 PM
  5. '02 Virage i - Runs Bad When Cold
    By sprint27c in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 10
    Last Post: 07-01-2007, 04:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •