Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    north jersey
    Posts
    6,188
    +1
    176

    1200 charging coil?

    Tested the rectifier on the gp and it works. I pulled the stator, but have not ohmed it out yet. just wondering if you guys know of any common problems with theses things?


  2. #2
    Flying Scotsman's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    IllINOIS
    Posts
    6,514
    +1
    4
    Had problems with pick up coils they were ohming out fine but had a pinched wire stoping it from firing when running.
    Bought a bad stator but it could be fixed it had broke of at the soldered connection.

  3. #3
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    north jersey
    Posts
    6,188
    +1
    176
    well, here's what I found. 1 wire was broken off. 5 minutes with a soldering iron and it ohm's out OK. We'll see if it actually works tomorrow. . .
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Picture 428.jpg 
Views:	40 
Size:	1.32 MB 
ID:	33668   Click image for larger version. 

Name:	Picture 430.jpg 
Views:	45 
Size:	1.48 MB 
ID:	33669  

  4. #4
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    I had one go out and another one I took out by missing a loose washer that was stuck to my flywheel it was not pretty at all you can ohm it all out with out pulling the cover I have done it a couple times.

  5. #5
    Flying Scotsman's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    IllINOIS
    Posts
    6,514
    +1
    4
    Quote Originally Posted by addicted View Post
    well, here's what I found. 1 wire was broken off. 5 minutes with a soldering iron and it ohm's out OK. We'll see if it actually works tomorrow. . .
    It will its just some thin wire coils.

    Scott.........

  6. #6
    SCuM's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Seabrook, TX
    Posts
    42
    You definately lucked out on the 'wire come loose'. Should be good to go.

    I would add, some have experienced low output from a weak stator.

    If you have a Riva CDI and can't break past about 6800 rpm , put on the stock CDI and it goes higher, stator weak. Crazy, but happens.

    Not sure exactly why, would suspect coils internally shorted. Has anyone used Jet Ski Solutions for a rebuild? Heard they've done good work.

  7. #7
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    north jersey
    Posts
    6,188
    +1
    176
    With the riva cdi it gets up to around 7200 in the water, so that's all working right. reason I went searching for charging issues is that the gauge was not getting power from the green wire, and the running voltage at the battery was 12.5V. Good testament to the DEKA AGM batteries that I am using though. ran all day fresh out of the box and still has more than enough juice to start the beast

  8. #8
    Flying Scotsman's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    IllINOIS
    Posts
    6,514
    +1
    4
    I have had 2 of those batteries they worked great with MSD but they never lasted more than a year I think they should last for at least 2 years.

  9. #9
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    north jersey
    Posts
    6,188
    +1
    176
    well, the ones in my polaris and raider are on there 3rd season. maybe you got a lemon? I think they have a 1 year warranty.

  10. #10
    Flying Scotsman's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    IllINOIS
    Posts
    6,514
    +1
    4
    I have a back up on the shelf bought it of off ebay with no acid
    I can get acid and charge it any time I need it.
    I actually have almost enough left over acid from the last 2 batteries I bought but not quite.
    Good luck with the Decka maybe im rougher on them than you lol........

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Charging Coil +/- % ?? 2001 Polaris Virage
    By Steveb in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-06-2013, 09:20 AM
  2. WTB WTB - GP760 Charge Coil or Complete Stator Assembly. 1998 GP760
    By 1579 in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 09-09-2010, 11:12 AM
  3. GP12 charge coil causes no spark?
    By rrated999 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2008, 09:26 PM
  4. GP12 charge coil causes no spark?
    By rrated999 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2008, 02:08 PM
  5. ANOTHER charge coil...GONE
    By J-ME in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 15
    Last Post: 01-10-2007, 12:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •