Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 46

Thread: 785 issues

  1. #1

    785 issues

    i have spark, i have compression, i have gas. what in the world else could it be? i had this boat running and an exhaust bolt came loose and some water got into the engine. i immediately went home and took everything apart and cleaned it up and this damn thing won't start. could the wires be crossed or does anyone have any advice? on the electrical box, the red wire closes to the pto goes to the starter correct?


  2. #2
    Don't you love being watched?? milesengineer's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    164
    did you hydrolock it?? if you got water into while running or trying to start it you hydrolocked it and have probably thrown the crank index out. if you have everything else needed to run then that is my bet..

  3. #3
    ok, well any advice on that venue and how to check for it?

  4. #4
    Don't you love being watched?? milesengineer's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    164
    there are a couple of good articles here somewhere, but you will need a dial indicator for sure.

  5. #5

  6. #6
    so i suppose this engine is coming back out once again then huh? you think that could have been the problem though?

  7. #7
    Don't you love being watched?? milesengineer's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    164
    maybe, but did you try to start it or run it with water in the crankcase?

    rgard got a small amount of water in the first cylinder and it threw his crank out about 4 degrees. there was another guy here that threw his out 14 and 16 degrees.

    does it even want to fire off at all?

  8. #8
    yeah, i did try starting it with the water in it unfortunately. i mean the crank turns over easily but it never sounds like she's actually going to fire.

  9. #9
    suppose the crank is out of index, then what?

  10. #10
    i'm a seadoo guy and these polaris triples are all new to me. i do appreciate all the advice you're given me.

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 785 trim issues
    By killcraft in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-03-2010, 08:51 PM
  2. 785 water issues
    By killcraft in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 04-06-2010, 03:32 AM
  3. Need help!! 785 start issues....what a surprise
    By goBENGALS in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 05-19-2009, 05:52 PM
  4. Pro 785 Performance Issue
    By racer114 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 4
    Last Post: 09-04-2007, 10:13 PM
  5. pro 785 issues
    By joshxp in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 87
    Last Post: 04-16-2007, 07:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •