Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    meansvt00's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    237

    Smile 99 SLTH dies at WOT

    First off this is a great forum....... I have been working on a 99 SLTH the problem started out with a cracked gas tank. we swapped out the tank (by the way that was a pita) and everything seemed to be ok. installed fresh plugs and off we went. the ski runs great for about 10-15 minutes. then all of a sudden at wot it just shut off. then you have to choke the motor to start it. this to me sounds like a lean condition.

    i searched this forum for a while and pulled the carbs and checked the filters they were spotless also pulled the seperator and checked the screen all clean.

    im at a loss what else could it be.

    the thing that gets me is it seems to run great until it cuts off then once it starts it bogs a bit then takes the hell off and runs ok till it dies again.


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Check to see if you lose spark when it dies.

  3. #3
    I have a 95 slt 750 doing the same thing. The MFD starts flashing LOPR, it registers around 10 volts. It will sometimes show 12-13 volts but still dies. I have reset mfd and still no luck. Any advice would be greatly appreciated. I have searched past forums but no one has posted what worked to correct this. My mechanic is 2 weeks out and I have someone wanting to purchased my 2 ski's and trailer.
    Thanks
    Last edited by cbkelly21; 08-07-2007 at 05:52 PM.

  4. #4
    meansvt00's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    237
    Quote Originally Posted by ph2ocraft View Post
    Check to see if you lose spark when it dies.
    how would i go about checking that if it only does it after running wot for a while??? if it is loosing spark what could cause it a bad coil maybe????

    thanks

  5. #5
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,330
    +1
    31
    Do a compression test and check your piston wash. I was told that a ski that dies at WOT most likely has a piston going bad.

  6. #6
    I searched some more and discovered it was more than likely the fuel system( http://www.greenhulk.net/forums/show...highlight=dies ). I took it on the river and blew out the fuel lines and then discovered it was the fuel shutoff switch went bad. I bypassed it and it ran like new again.
    Thanks
    Last edited by cbkelly21; 08-07-2007 at 10:17 PM.

  7. #7
    iceman75's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    17
    maybe you should let the owner figure it out as he is the all knowing slowski!

  8. #8
    meansvt00's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    237
    1. changed plug wires.
    2. new spark plugs.
    3. pulled carbs and checked screens/filters
    4. replaced fuel lines/bypassed shutoff

    still doining it.
    it seems after pulling the carbs and replacing the fuel lines its still doinig it but its different. it will bog down and breakup and then take off again. but it doesnt die.

  9. #9
    FLjoyrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    555
    My SLTH does this when you first take off (nearly cold) and after its idled for more than 30 seconds or so.. Havent tried fixing it yet but I be it is a jetting problem. Either too lean or too rich at low end.

  10. #10
    meansvt00's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    237
    pulled everything back out tank and all and it turned out to be two thin pieces of plastic that had been in the new tank that got sucked up in the pickup tube causing a lean condition making it stall.

    all fixed now.


Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. '96 SPX....Dies at WOT
    By Bills86e in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 10-22-2010, 05:39 PM
  2. '96 SPX ..Dies at WOT
    By Bills86e in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-21-2010, 08:06 PM
  3. stx-12f dying at wot
    By mugmainer in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 09-02-2009, 08:06 AM
  4. 1996 SL780 Got wet- now Bogs and Dies at WOT
    By cdiddy in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 05-26-2009, 10:16 AM
  5. seadoo dies at WOT
    By Vaporlock7 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 10
    Last Post: 03-11-2009, 07:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •