Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32
  1. #1

    anyone install new black wear rings yet?

    has anyone installed the new black wear rings using the freezer method?...PR...


  2. #2
    .... RXPwildchild's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Wake Forest, NC
    Posts
    239
    +1
    1
    Just finished installing what appears to be an updated white style. It has small beveled edges on it vs the stock one that was removed. After letting the pump and ring both sit in a deep freeze for a while, the ring still refused to go in. We had to "press" it into the pump via small piece of wood and rubber mallet. On the old ring, after a short time in the freezer, the ring would basically fall out on it's own. This new one was no joke.

    Part # was 267000372

  3. #3
    Nonstop, all day, everyday. 01xdime's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pasadena, MD
    Posts
    3,682
    +1
    1
    Any time you can help it i found that after removing the wear ring from the pump and letting the pump warm back up while freezing the wear ring to be installed usually helps somewhat. I have heard that the "new" wear rings are a bitch though.

  4. #4
    GTXX's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    NW, GA
    Posts
    1,776
    after letting the pump lay in the 95 degree sun and and the wear ring in the freezer, it still wouldn't go in without using the shop press. Going in doesn't concern me, it's getting the new tight fitting ring out, looks like back to the sawzall method....

    oh yeah, mine was white too and as wildchild described with a bevel on it.

  5. #5
    REID2168's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    My House
    Posts
    8,156
    +1
    241
    RXPwildchild O1xdime is CORRECT! when REMOVING the WEAR RING U PUt THE WHOLE PUMP IN THE FREEZER. when u want to REINSTALL a wear ring u let the actual PUMP HOUSING warm back to room temp or outside temp if its warmer and ONLY PUT THE NEW WEAR RING in the freezer for the INSTALL PORTION. should make things MUCH EASIER and the WEAR RING will FALL BACK IN unless they are oversizing them a bit more now to stop them from slipping in the pump housing itself. good luck!!!!!!!!!!

  6. #6
    Daayyyuuummmm! I guess I`ll find out when they get here . I know the 07`s are a biotch... My friend Dr Len just did his 06 RXT and it went right hit with a few taps, no bevel either...Since mine is an 04 I`m curious to see what the 267000104 looks like ...PR...

  7. #7
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    wanna know how we do it at the shop? ... can't tell, lol

    but... we dont remove the prop, and we dont even remove the venturi, LMAO...

    and, we dont use a press either... i'd say including pump removal, pump reinstallation, wear ring remove, and new wear ring install we're into the job for .... ah i can't say how many minutes, it doesn't justify the labor rate

    ... and there's no new 4-tec wear rings that are black... that's an OLDIE

    the 104 goes right in PR... piece of cake

  8. #8
    Quote Originally Posted by Shibby1485 View Post
    wanna know how we do it at the shop? ... can't tell, lol

    but... we dont remove the prop, and we dont even remove the venturi, LMAO...

    and, we dont use a press either... i'd say including pump removal, pump reinstallation, wear ring remove, and new wear ring install we're into the job for .... ah i can't say how many minutes, it doesn't justify the labor rate

    ... and there's no new 4-tec wear rings that are black... that's an OLDIE

    the 104 goes right in PR... piece of cake
    Thanks Steve, where the H--- did I hear the news ones are black???...PR...

  9. #9
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    and the wear ring lenyy just installed... aren't made anymore.. must be leftover inventory whereever he bought it

  10. #10
    Quote Originally Posted by Shibby1485 View Post
    and the wear ring lenyy just installed... aren't made anymore.. must be leftover inventory whereever he bought it
    that lucky SOB... ...PR...

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Anyone running the SS wear ring sold on ebay?
    By snowrunner in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 03-19-2009, 07:18 PM
  2. New SS wear ring
    By HOSS in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 10-08-2008, 05:50 PM
  3. New (thicker) wear ring
    By SconnyRider in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 09-08-2007, 05:29 PM
  4. New impeller rubbing on new ss wear ring...
    By Alaska05RXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-16-2007, 02:27 AM
  5. Install on SS Wear Ring
    By sr71bb in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-23-2006, 05:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •