Results 1 to 6 of 6

Thread: help!!!!!!!!!!!

  1. #1

    help!!!!!!!!!!!

    i just put together my 1100 waveventure(put new top end kit on) And yes i did a stupid thing and turned the water on before starting actually 5 minutes. Found the cylinders were full of water is this right? or do i have a problem?


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Yes if you run the water without the engine running the water fills the water box and then the cylinders thru the exhaust. You need to get the water out ASAP and get it fired before rust sets in. Run dont walk GET THE WATER OUT!!!

  3. #3
    i have pulled the plugs and let it fire for a good 30 mins. everyonce in a while it mists at me. put the plugs in and fire it? fuel is turned off since i pulled plugs

  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Yes put the plugs in and try to start it then turn the water on. You can run it without water for no more than 1 min. Hold your hand on a cylinder to see if it gets hot. Get it running to evaporate any water in the crankcase.

  5. #5
    thanxs hopefully i don't bend a rod.

  6. #6
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    You should be fine if you have pumped out all the water thru the spark-plug holes. Toes and fingers crossed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 05-18-2005, 07:49 AM
  2. RXP Handling !! Anyone help please
    By rxp_boy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 05-17-2005, 02:33 PM
  3. help!!!
    By jonstephens in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-16-2005, 10:47 AM
  4. I need help remove stock intercooler
    By orc in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2005, 04:08 PM
  5. NEED HELP!!!!!
    By MartyRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-2005, 08:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •