Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    SLTX 1050 Cranks but won't start

    I need help! My SLTX 1050 was running great. Has a new battery and connections are good. Used it on Saturday, Sunday it wouldn't start. Changed plugs and still no go. Hate to have to pull it out of the water if it is something stupid. Cranks strong but won't start. Any ideas???


  2. #2
    you got spark?

  3. #3
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    WELCOME to the Green Hulk Forums!!!
    What he asked, have spark??

  4. #4
    I am not that mechanically inclined...so, changing the plugs is the extent of my knowledge. How would I know if I had spark? If I didn't, what would it mean?

  5. #5
    FLjoyrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    555
    Just pull the plugs and hold on to one while cranking the engine.. if you feel a tingle then move on and check the next one. If you don't feel anything then you have no spark.

  6. #6
    FLjoyrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    555
    the last post is probably not going to be pleasant.. so here is an alternative method:

    Pull the plugs out of the motor, attach one wire to a plug and the other two wires to the designated grounding source (metal tabs sticking out somewhere around the top of the motor). Turn the engine over while keeping the plug thats plugged in grounded on the engine, and check to see if you have a blueish spark between the contacts. Repeat for the other two spark plug wires.

  7. #7
    ok...thanks for the help. I can only try it when I go back up to the cottage on the weekend. What does it mean if I have no spark?

  8. #8
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    It means test the stator, if it's bad you'll be installing an ignition up-date kit.

  9. #9
    Thanks for the help...I'll try it this weekend. One last question...my speedometer has been working on and off this season....any ideas?

  10. #10
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Crap in the pick up. Remove the tube from the MFD gauge and blow thru it.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yamaha VX110 cranks but won't start, after I tried to jump it.
    By Movicomp in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 06-08-2016, 10:17 AM
  2. 2002 Polaris Virage - Eng cranks but won't start
    By GoVirageGo in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-08-2012, 10:49 PM
  3. 2001 GTX RFI 787 ,Cranks over but won't start
    By dommasr in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2011, 07:24 PM
  4. 2001 GTX RFI 787 ,Cranks over but won't start
    By dommasr in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-29-2011, 11:31 PM
  5. 02 Polaris Virage cranks but won't start
    By ktts65 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 12
    Last Post: 08-01-2008, 09:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •