Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    PLEASE HELP, problems with Ultra 150

    I need some advice so I can fix this thing that is driving me nuts.

    Here's the history, last Nov it lost 4 mph, was running 74 and it dropped to 70 mph but it seemed to run great other than the 4 mph i lost. Then in May I took it out and no change. So, it had 107 hours so I went ahead and did the rings and honed cylinders and cleaned carbs which were not dirty. Had 120 lbs compression on all holes and had the same after the rings. Sounded great in the garage, went to the water and didn't get out of the dock area because it wouldn't hardly take off, it might have gone 15 mph. Back home, took carbs off, looked great, fuel pump was clean, it had new plugs all along, took jet pump off and it was in great shape. Went out today, no air box so I could have room in engine compartment and it would go 47 mph. It didn't stumble or almost die when I took off, instead it was slow to rev but would slowly gain speed and get to 47 mph and 5500 rpm. Came home, fuel valved was checked and was clean, took exhaust off and it was not plugged, didn't take water box out but blew air thru it and seemed to be fine. Then I came here asking for HELP PLEASE.. God bless

  2. #2
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Old Hickory,Tn
    Id pull the heads and have a look at the cylinder wallls, hopefully you didnt lose a ring.

  3. #3
    Skibumtx's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Huntsville, AL
    Did you go back and check the compression again? The cylinders are coated, so you may have honed it thru the coating. Another thing to check is the pump bearings. How many hours do you have on them?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Please help me with my F12X problem
    By blinn in forum Honda Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-08-2013, 09:16 AM
  2. Help Problems with 2 MSX 150's
    By rjjet in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-11-2012, 07:30 PM
  3. please help problem with ultra 150
    By spongebob in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 03-15-2008, 08:20 AM
  4. please help problem with ultra 150
    By spongebob in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 03-10-2008, 04:21 PM
  5. Help! - Problem with RXT front hood
    By BrAinZ in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-17-2005, 05:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts