Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    obnoxious issue with MSX 140 HO

    its getting worse and worse. it will run good for 2 weeks and then the following weekend it won't start and we'll have to tinker with it to fix the problem.

    The last known problem was a simple fix. it was out of oil. but the oil gauge read full.


    The facts:

    gas is full
    oil is full
    battery is charged
    it cranks but does not start
    gauges light up
    fuses all test good

    i haven't checked to see if the fuel is entering. I was chased off the pier by a storm so i will update tomorrow.


    Do polaris dealers rent there diagnostic computers?


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Welcome to the Hulk.

    What is the battery voltage while cranking???

  3. #3
    update: one of the plugs was bad i replaced it but have yet to test it.

  4. #4
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    I'd replace the plugs and TPS, then she'll probably be good for another 60 hours.

  5. #5
    Bernie's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth Australia
    Posts
    902
    +1
    1
    2weeks is not the worst I have heard .Usually not major issues but definitely a pain in the rear at times .The answers are usually here though
    Good luck

    Bernie

  6. #6
    replaced the 2amd fuse allowing power to the computer with a 5amp. works fine.

  7. #7
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    If the fuse was already good, going to a 5 amp didn't do anything.

  8. #8
    yeah but it was testing correctly on an ohm meter. but was weak. it only allowed like 1.3 amps in. we also replaced spark plugs but that was after we got it started and running.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help with Polaris MSX 140 HO
    By Larry Clark in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 04-23-2015, 02:21 AM
  2. Starting issue 2003 msx 140 ho
    By mehoatx in forum MSX/Matrix
    Replies: 5
    Last Post: 04-05-2013, 01:28 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-02-2008, 06:39 AM
  4. 2003 Msx 140 Ho?
    By DefJef in forum MSX/Matrix
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2008, 06:31 PM
  5. newbie Polaris MSX 140 HO
    By eNILE8 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 49
    Last Post: 03-11-2008, 11:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •