Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    inteljd's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    266

    Question RXP vibration issue HELP!

    I was out on the water two days ago and noticed that 2 times out of 3 that when I exceeded 7800 rpms I felt and heard a light vibration under my feet towards the back of the ski. It felt like something was in my pump or the pump shaft bearing was going out. Needless to say I limped in for a half hour (never exceeding 3500 RPM's) to be safe. Well that was two days ago, yesterday I started taking apart my ski thinking the worst. I started with my pump, when I pulled it off the aluminum nose cone was gone. I found it way up on the pump shaft and pulled it out.

    I can get to 8150rpm's but the vibration starts so I lower the RPM's to 7500 and it goes away. I'm not sure where to start looking.
    If it's the pump bearing wouldn't I have the wear ring chewed up?
    Can the bearing where the driveshaft connects to the motor be the issue?
    Or can it be the stock rear motor mounts? HELP......


  2. #2
    jaycee's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    481
    I don't know a lot specifically about this specific issue but it sounds like a thread on cavitation I read recently...

    http://www.greenhulk.net/forums/show...ght=cavitation


    Could be wrong though.....

  3. #3
    inteljd's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    266
    Is there a bearing between the pump and the motor?

  4. #4
    Resident Jicky Jack Jeff C's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Twin Cities, MN
    Posts
    1,153
    Quote Originally Posted by inteljd View Post
    Is there a bearing between the pump and the motor?
    No there is not.........It is a straight shot, one long driveshaft

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP---RXP oil issues--HELP
    By rxp747 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-18-2011, 08:17 PM
  2. never ending charging issue for my rxp 2007 215hp HELP!!
    By rami_13b in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 09-12-2009, 08:40 PM
  3. 06 RXP VTS Issues...HELP!
    By pjr170 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-08-2009, 08:45 AM
  4. Help With RXP Electrical Issue
    By JeffSki in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 01-11-2009, 01:44 PM
  5. RXP-X issue!! HELP
    By bavboym3 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 06-02-2008, 02:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •