Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    philadelphia
    Posts
    35

    Unhappy new guy....needs help please!!!

    hey guys,im so happy once again i found a good forum with alot of friendly people .
    im very new to waverunners, ive been into motorcycles and decided switch hobbies and got my self 2000 gp1200r w/120 hours
    bought it 2 weeks ago and took it out in the water 3-4 times and today it just lost power for me mile away from shore,and then in 5 min it would start again and after 1min would die again
    previous owner didnt say much and said it never happened be4. before i got to yamaha delear and spent$$$ please advise .

    i checked
    battery,spark plugs look and seem to have normal wear, i also noticed some water under the engine, is it ok?

    please help. manual doest say much. i dunno seems like somekind bad
    luck.


  2. #2
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    Sounds like you seized a piston.Do a compression test.Sorry to hear the bad news.

    Oh and welcome to the forum.

  3. #3
    07vette's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    327
    +1
    8
    does it still have the cat in it?

    do you smell any gas? ( maybe getting to much )

    have you check your fuel filter?( see if the filter has gas )

    will it start out of the water?

    look up under the ski at the prop , make sure you didn't suck anything up.

    was it getting hot? ( did you see water coming out the side )

    this is just a few things you may want to check. Green hulk is a great website with a bunch of great guys that will get you back on the water.
    good luck

  4. #4
    look down in the bottom of the hull for oil
    also do a comp test and tell us what you find
    id bet youve lost #3 oil line and the piston is seizing

  5. #5

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    philadelphia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by 07vette View Post
    does it still have the cat in it?i dont know but i know that it has racing exhaust on it

    do you smell any gas? ( maybe getting to much )

    have you check your fuel filter?( see if the filter has gas )it does

    will it start out of the water?it starts with no problems

    look up under the ski at the prop , make sure you didn't suck anything up.everything is clear

    was it getting hot? ( did you see water coming out the side )water came out

    this is just a few things you may want to check. Green hulk is a great website with a bunch of great guys that will get you back on the water.
    good luck
    i dont even know where to start i know our yamaha dealer will charge probably half what i payed for

  6. #6
    did you check the compression

  7. #7
    YamaBoy! tmetz's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Naples, FL
    Posts
    241
    yeah don't take it to the stealer ship! where you located. switch to premix also, so you don't have problems! was it pissin out the side?

  8. #8

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    philadelphia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by jwbanks View Post
    look down in the bottom of the hull for oil
    also do a comp test and tell us what you find
    id bet youve lost #3 oil line and the piston is seizing
    hmmm i didnt see any oil at the bottom but when i came out just now i see some oil on the side deck floor and looks like coming out of intake fearing...hmmm why ?

  9. #9

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    philadelphia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by jwbanks View Post
    did you check the compression
    i dont have such tools

  10. #10

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    philadelphia
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by tmetz View Post
    yeah don't take it to the stealer ship! where you located. switch to premix also, so you don't have problems! was it pissin out the side?
    hmm what do u mean switch to premix and yeah it was pissin from 3 holes

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New guy needs help with fuel lines...please
    By jdauntless007 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 17
    Last Post: 05-15-2013, 01:40 PM
  2. new guy needs help
    By duty in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-09-2007, 09:49 PM
  3. New Guy Needs Help
    By BAM104 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 06-27-2007, 02:23 AM
  4. New guy needs help...
    By Watdog in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 10-18-2006, 05:35 PM
  5. HEy Guys Need Help PLEASE!!!
    By SpeedStang95 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-06-2006, 01:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •