Results 1 to 3 of 3

Thread: I got slower...

  1. #1

    Join Date
    Apr 2006
    South Ogden, Utah

    I got slower...

    Im guessing my problems have something to do with the elevation I moved to. I was running 8000 RPMs at about 68 to 69 mph at 550ft elevation in Alaska. Now that I moved to oregon at 5,200 ft elevation, my RPMs dropped to 7500. So I took out my 14/17R impeller and tweeked it abit and Im now running at 8050. So all is well except my speed is around 62. Is this normal for the elevation changes?

  2. #2
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    yes, that change is huge and will cause that much decrease in performance

    how much did you tweak the prop?

  3. #3

    Join Date
    Apr 2006
    South Ogden, Utah
    I ended up tweaking it 3.5 mm and it shoots directly up to 8000 RPMs without any hesitation. But I will be heading to Ogden Utah to live for quite a few years. I think the lakes are about the same evelation here as they are around ogden/salt lake city.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help big time upgrades got my 11 fzr 10 mph slower
    By peterj59 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 38
    Last Post: 10-13-2011, 01:42 AM
  2. Anyone got a slower connection?
    By NCHeel in forum Open Discussion
    Replies: 51
    Last Post: 08-19-2008, 03:48 PM
  3. Got past my break in and this is what I got!
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 05-20-2005, 07:22 AM
  4. Got my rxp to 79 this weekend!
    By MikeTrin in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-10-2005, 03:23 PM
  5. Just got her
    By Gforce in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2005, 05:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts