Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Centeral Virginia
    Posts
    5

    Help With A 96 Sl900 "please!!!!!

    I'M HAVING SOME TYPE OF ELECTRICAL PROBLEMS WITH MY SKI.jUST REPLACED THE CDI AND HAD THE CARBS REBUILT WITH OEM POLARIS PARTS FUEL LINES CLEANED,AND NEW PLUGS ANDI'M STILL HAVING PROBLEMS.I HAVE DISCONNECTED THE OIL INJECTOR AND PREMIX MY GAS.COMPRESSION IS GOOD.IT WILL RUN ,THEN BOGS DOWN,THEN TAKES OFF LIKE A BAT OUT OF HEEL,THEN BOGS DOWN AND THEN DIES.IT WILL START UP RIGHT AWAY AND DOES THE SAME THING OVER AND OVER AGAIN BUT NOT ALWAYS IN THAT ORDER.IT HAS COST ME A FORTUNE JUST TO HAVE THIS WORK DONE.THE GUY WHO HAS DONE MY REPAIRS SEAMS TO THINK THAT THE NEW CDI IS DEFECTIVE OR MAYBE SOME WHERE IN THAT BIRDS NEST OF WIRE IT COULD BE A BAD CONNECTION AND HE ONLY HAS ACCESS TO OEM PARTS FROM POLARIS WITH NO DISCOUNT. (I GIVE UP!) DOES ANYONE HAVE A 96 SL900 THEY ARE PARTING OUT WITH GOOD COMPONETS?I NEED THE WHOLE SEALED BOX WITH EVERYTHING HOPING THIS WILL FIX MY PROBLEMS OR ANY SUGGESTIONS.I'M NOT A MECHANIC BY ANY MEANS WHEN IT COMES TO WORKING ON THIS PIECE OF CRAP BUT IF IT SOMETHING FAIRLEY EASY I'LL GIVE IT A TRY.
    THANKS GUYS.......


  2. #2
    S12L00X's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    S.E. Michigan
    Posts
    168

    Stator

    My brother had a similar problem with his 96 SL 900 it would only run at 5400 rpms at WOT then all of a sudden it would it would hit 6400 and then go back down. His would never die out though. He did all the same things you did and then replacing the stator fixed it.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Grand Rapids Michigan
    Posts
    16
    Electrics box on E-Bay, right now....under polaris 900 parts.

  4. #4

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Beaver Falls, PA
    Posts
    281
    can you post what the plugs look like with some photos?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need help with my 96 seadoo xp's im stumped!
    By brandon32689 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2011, 07:21 PM
  2. Help with WSM wear ring specs please
    By hodgedp in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 10-15-2010, 12:02 AM
  3. Polaris SL650 Help With The Fuel Pump Needed Please!
    By vicbomb5 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-13-2010, 08:23 AM
  4. need help with my 96 polaris 700 slt??
    By andy92 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-26-2009, 06:25 AM
  5. Need some help with a 96 sl 780 please
    By willsbma in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-11-2009, 11:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •