Results 1 to 3 of 3

Thread: Loss of power

  1. #1
    Just like his DAD! kndtenn's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Southern Middle Tenn.
    Posts
    37

    Loss of power

    Ok I suked a rock. It wedged in the impeller. It took me over an hr to pry it out. After out ski runs but lost around 6 miles an hr and around 400 rpm. Could that be caused by the impeller being out of whack from the rock. Impeller has some rough edges now but no real noticable damage. Also how much improvement would filling the ride plate holes do? I hear alot of people doing it but have not found any real numbers yet. Thanks in advance


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Crest Hill, IL
    Posts
    9,512
    +1
    215
    Quote Originally Posted by kndtenn View Post
    Ok I suked a rock. It wedged in the impeller. It took me over an hr to pry it out. After out ski runs but lost around 6 miles an hr and around 400 rpm. Could that be caused by the impeller being out of whack from the rock. Impeller has some rough edges now but no real noticable damage. Also how much improvement would filling the ride plate holes do? I hear alot of people doing it but have not found any real numbers yet. Thanks in advance


    okay, first things first, the wear ring is probably TOAST....2nd, if the blades are bend (which you can't see by looking at it in the pump) then that there is another reason for your RPM loss....Remove the prop, clean it up, bend the blades back into their proper place...and replace the wear ring.

    DO THAT before anything else....


    As for ride plate holes, they gain about 1/2 mph roughly...depending on rider/water conditions/fuel load/stock market/weather in antarctica/etc....

  3. #3
    RiverRat19405, im a rat in the water RiverRat19405's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    bridgeport pa
    Posts
    261

    i agree

    with danny your wear ring an prop are wasted

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss Of Power/RPM Drop
    By ph2ocraft in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 06-26-2007, 12:44 PM
  2. '04 GTX 4 Tec Loss of Power
    By coach mike in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-24-2007, 10:31 PM
  3. loss of power ( Max rpm 7000 ) after 7 hours
    By LAB69 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 34
    Last Post: 04-02-2007, 04:59 PM
  4. 96 sl900 loss of power
    By scorp in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 01-08-2007, 07:18 PM
  5. Loss of power 04 RXP
    By PossisRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-14-2006, 06:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •