Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ventrj's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    jacksonville
    Posts
    49

    Top speed is low

    when took my ski out today it ran fine for about 10 mins then started to act up. It was very sluggish off the line and all the way to top speed, and my rps would not go above 6500-6600 and my top speed was about 50. Does anyone know what this would be caused by??


  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Durham Nc
    Posts
    41

    Angry

    Sounds like s/c washer failure do you still have the ceramics in if so i bet you have been stung by the ceramic washer monster. sorry to hear you can check by pulling the hose off the s/c and see if you can turn it by hand if so you have had a failure .

  3. #3
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    Supercharger clutch failuer

  4. #4
    ATC2006's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Jax, FL
    Posts
    46
    Just wondering how many hours did you have on it?

  5. #5
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1
    Get the metal washer in there and make sure they take the engine apart to really check for ceramic debris....

  6. #6
    2017 RXT-X 300 zone 5's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Lake Luzerne, NY
    Posts
    589
    +1
    8
    when you pull the seat off, check to make sure all the hoses coming off the blower are on and tight. If one comes off, it causes teh same problem. If they are on correctly, then you have the washer problem.

  7. #7
    ventrj's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    jacksonville
    Posts
    49
    Thanks for all the help. I only have 28 hours on the ski and yes i do have the ceramic washers in.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Aquatrax Oil issue! And top speed is close to 50mph?
    By jhallen92 in forum Honda Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 03-11-2015, 02:10 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 08-19-2012, 08:23 AM
  3. Stock VXS bounce at top speed... Is bucking next?
    By jayp0209 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 06-07-2012, 10:05 PM
  4. 1996 GTI low top speed when tank is low
    By thehawk in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2011, 12:20 AM
  5. 2005 GP1300R low top speed
    By Spager in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 12-09-2005, 12:07 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •