Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    PhilnEdee's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Union Grove, Alabama
    Posts
    477

    Seadoo Spi bogging out, no fuel

    My 94 SPi starts great, idles great, runs for a bit then bogs out completely at wo throttle. I basically had this thing sold, put it in water and same old problem that I had earlier this year. Has had carbs rebuilt, new fuel sending unit, filters clean...I'm so frustrated right now...anyone have any ideas...could the speed screws on the carb cause this?
    Thanks-Phil


  2. #2
    SideFX's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    BC Interior
    Posts
    988
    +1
    5
    Quote Originally Posted by PhilnEdee View Post
    anyone have any ideas...
    Hey Phil, had a similar problem that made me crazy too.
    For what it's worth, one of my plug wires came a bit loose from the boot and couldn't see it for looking at it.
    Might be worth trying.

  3. #3
    PhilnEdee's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Union Grove, Alabama
    Posts
    477
    Quote Originally Posted by SideFX View Post
    Hey Phil, had a similar problem that made me crazy too.
    For what it's worth, one of my plug wires came a bit loose from the boot and couldn't see it for looking at it.
    Might be worth trying.


    I'll def check that first thing tomorrow. Done everything I know to do to the fuel system...yes crazy has about set in, especially when some people want to buy it.Thanks.

  4. #4
    PhilnEdee's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Union Grove, Alabama
    Posts
    477
    OK guys,plug wires all secure, plugs good...any other ideas. This one has really stumped me.

  5. #5
    SideFX's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    BC Interior
    Posts
    988
    +1
    5
    So, not water in fuel or in the separator?
    Do you get good spark? Everything tight in the 'box'?
    What are you gapping the plugs at?
    My local hero mechanic 'Chester' has told me to use .18 to .20
    and the .18 works great for me.
    Sorry I can't offer anymore ideas than this for now as that is my limit in this department.

  6. #6
    PhilnEdee's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Union Grove, Alabama
    Posts
    477
    Man, I changed plugs and caps...gap at .18...same dang results...I even swapped some of the lines around on the fuel sender (basically bypassed the filter part) while I was at the lake this weekend...same exact results...so I ebay'd it, detailing the problem, a mechanic in Texas called me and we discussed it, he bought it...so maybe he can get it running back to the form it had in July. Just hated to part one like that out that is really clean and cranks with just a light touch of the button, so maybe it got a good home and I won't see some of my old SPi parts on ebay soon

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Seadoo XP bogging down and oil out of exhuast
    By dfgtye in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 8
    Last Post: 08-10-2013, 05:12 AM
  2. Horrible low end bog, rebuilt carbs, no fuel flapper, few mods...
    By soulraver in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 07-05-2011, 08:40 PM
  3. FS 1997 Seadoo SPI part out!!
    By Minnetonka4me in forum Sea Doo 2 Stroke Skis
    Replies: 18
    Last Post: 03-07-2011, 09:49 AM
  4. 1995 SeaDoo SPI Fuel Issue
    By wilson0404 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 07-20-2010, 01:33 PM
  5. 97 SeaDoo GTX runs out of water but no power & max rpm @ 3200 in water
    By Irish Democrat in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-14-2009, 09:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •