Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    98 XPL will not crank

    I just finished rebuilding a 951 silver engine and re-installed it in to my 98 XPL. The ski beeps twice when the lanyard is in, everything seemes to work. When I push the start button absolutely nothing happens.

    ALl fuses are good, nothing blows, just dead silence when I try to crank. I checked the starter before putting in and it turns fine on 12V. How do I test the solenoid? What else should I look at?


  2. #2
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Is your engine ground hooked up?

  3. #3
    Yes it was. The problem was the start switch was missing the retainer in the housing and slipped out.

    Another one of the million things that can cause this problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP!!! 96 SL 700 will not crank after top end rebuild. What am Ii missing?
    By friscoboater in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-10-2010, 06:47 PM
  2. 98' GP 1200 will not crank for more than a few seconds???
    By shelby427uk in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-21-2009, 07:18 AM
  3. SPX 800 (787 engine) will not crank... what to try next?
    By DKFox in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 15
    Last Post: 07-17-2009, 05:39 PM
  4. Polaris 1050 SLXH will not crank.
    By Soulraptor in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-21-2009, 12:23 PM
  5. 98 xpl will not start
    By jeff12pv in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 11
    Last Post: 12-08-2008, 05:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts