Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Robsauto2's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Oceanside, CA.

    Need help with 2006 FX1000

    Hey guys, my neighbor has a 2006 FX1000 (FX140?). It lost power last weekend while we were riding together and would only go 5 mph full throttle. Its all stock with 42 hours of fresh water use only. As I was working on it I noticed the engine oil is milky color like water got in the crankcase. There is no water in the hull and it has never sank or taken on water. I found cylinders # 1 and 2 not firing (no change in idle rpm when I unplugged # 1 and 2 coils)

    I removed all 4 plugs and all look good and about the same, but noticed some steam coming from #1 cyl. My ? is has anyone seen this engine blow a head gasket?

    Thanks guys!

  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Do a compression check.

    If 1 & 2 are down then its into further investigation.

    Whats the oil like on the tank ? Is it like mayo ?

    I had this, but that because the mainstealership didn't know what they were doing.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Cylinder head all four pots.jpg 
Views:	128 
Size:	409.2 KB 
ID:	37821  

  3. #3

    Join Date
    Jun 2006
    freeport texas

    fx 140

    i had a similiar problem with mine. i took it in the the ignition coil was bad, there of two of them one does 2 cylinders the other coil the other 2. changed the bad coil and the other went out 2 weeks later. cost around 350.00 parts and labor. see if that is any help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help with 2006 215 SC engine?
    By bryanw80 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 11-02-2009, 10:03 AM
  2. Need help with 2006 FX1000
    By Robsauto2 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2007, 12:14 PM
  3. need help with oil injection block off 2006 gp1300rs
    By MJE in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2007, 11:34 AM
  4. Need help with pump issue
    By Flyer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 17
    Last Post: 05-23-2006, 05:40 PM
  5. Need help with 04 S.C. rebuild
    By Turbo Todd in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-2006, 08:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts