Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Beeping- Heat Sensor GP1300R 2006

    I had my d plate and new RIVA filter installed on a Gp1300R 06 model. I was told that the chip mod is not required for this model...

    Took it out for 10-20 minutes and the heat light started to beep..... Remove lanyard restart OK...

    Thanks


  2. #2
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Quote Originally Posted by jetboy View Post
    I had my d plate and new RIVA filter installed on a Gp1300R 06 model. I was told that the chip mod is not required for this model...

    Took it out for 10-20 minutes and the heat light started to beep..... Remove lanyard restart OK...

    Thanks
    They say dont use the chip because it sets the alarm off immediately (usually)

    You can either live with it coming on after you ride a while, or use a 2k ohm resister to by-pass the sensor. I have used the 2k on a few of the non-powervalve motors and it has been working fine.

  3. #3
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    2k worked fine on my 05 once fitted..

  4. #4
    james k's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Panama City Beach,FL
    Posts
    950
    +1
    1
    I ran mine yesterday for the first time with the new mods so i gave it a crank before i left home with the chip in and right off started beeping... When i got to the water i pulled the chip and hooked up the stock sensor and road for 2hrs,never beeped.....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GP1300R, 2006 D Plate, sensor chip
    By motormandoo in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 08-06-2013, 12:33 AM
  2. HELP!! GP1300R 2006 Trim Shifter
    By Eliran13 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2008, 05:43 PM
  3. Xl 800 heat sensor question
    By truairspeed in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2008, 05:51 PM
  4. baro sensor gp1300R 2007
    By GP1300RRRRR! in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 05-30-2008, 01:27 PM
  5. Ultra 08 Heat sensor issue.
    By Skips313 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 03-04-2008, 10:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •