Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Unhappy 1996 GTX Spark Problem

    Hi All

    have a 96 GTX with a 787 it wont start as it turns over and only gets one spark out of the coil and none after. have changed the CDI box and the coil itself. am at a lost as to the problem

    any help?

    thanks


  2. #2
    785xp's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Posts
    897
    +1
    7
    Have you trimmed back the plug wires on both ends and put in new plugs?

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    upstate NY
    Posts
    289
    Quote Originally Posted by Watercraft Unlimited View Post
    Hi All

    have a 96 GTX with a 787 it wont start as it turns over and only gets one spark out of the coil and none after. have changed the CDI box and the coil itself. am at a lost as to the problem

    any help?

    thanks
    I would run some test on the front mag cover. In 96 the pickup where noted for breaking. Also the ski needs at least 12volts to start if just under it will not start. If you have a manual just run step by step through the eletrical section. It also very possible it could be the MPEM they are noted for going bad.

  4. #4
    IF ITS SUNDAY DALE LETS RIDE EL bicho MMP's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    miami
    Posts
    84
    hello well i would check the stator,a quick test would be to gap your plugs to about 10 and see if it sparks better if so bad stator boss
    Quote Originally Posted by Watercraft Unlimited View Post
    Hi All

    have a 96 GTX with a 787 it wont start as it turns over and only gets one spark out of the coil and none after. have changed the CDI box and the coil itself. am at a lost as to the problem

    any help?

    thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird Tach problem on 1996 GTX
    By kclements in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-22-2015, 11:36 AM
  2. 1996 Seadoo GTX starting problems
    By Ralphk1 in forum Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2013, 03:43 PM
  3. GTX RFI problem
    By PWCGEEK in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 09-22-2010, 02:10 PM
  4. 1996 GTX Problems
    By '02GPRider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 09-08-2006, 08:56 AM
  5. I have a 1996 gtx kicking my a$$
    By great lakes gpr 1200 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 08-05-2006, 09:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •