Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 68
  1. #1
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23

    Exclamation 2007 GTX limited problems ...

    hey guys...my best friend has problems with his GTX limited.
    • It used to run 8000 rpms all day long. the ski has 21 hours on it.
    • Now, it only runs 7020 rpms and sometimes it feels like it is stumbling when idling....
    • It has lost over 10 mph on GPS.
    • It had sensor pop up on the display a couple of time on the trailer.
    • We changed plugs and it still does it.
    • they plugge din the BUDS and there are no codes
    It has been at the dealer all week and they said they can't find anything wrong.

    Can it be dirty injectors ?
    TPS?
    Fuel Filter?

    any help is appreciated.


  2. #2
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,628
    +1
    808
    The only thing I can recommend (from experience) is check to see if the O2 sensor on the waterbox came unplugged.

  3. #3
    THE OFFICAL SUPERDUTY!!!!!! superduty's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Webster, Texas
    Posts
    4,726
    +1
    5
    hmm ??? hey if you need some help give me a call, and if you cant figure it out, i have the dealer to take it to.

    ps. set up your VM

  4. #4
    rx4pain's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Olympia, WA
    Posts
    1,965
    +1
    2
    I will start by saying I have no idea what I'm talking about, but maybe the RPMs are too high to suggest it's running in some sort of limp mode or perhaps something to possibly do with the TOPS being activated. Bad gas or something that has triggered the ECU to make an adjustment...the idle RPM - what's that at? The O2 is a good call and I'm thinking it is gas/intake/exhaust related. Do you use the BUDS system while it's running because if not then it might not be detecting anything. Again, I preface all this with the moron disclaimer.

  5. #5
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Dash, its at Clear Lake Kawasaki Sea-Doo


    uhm....I will check the O2 sensor. But won't it set of a sensor all the time ? just asking.


    I will make sure he asks the tech if the O2 sensor is plugged in.

    I was wondering about bad gas too, but, he gas'd both skis up at the same time the same place.......and the 07 RXP is running fine.....

    I aprpeciate everyones input. I will foward this information to him.

  6. #6

    Metal Washers

    i am assuming you guys checked the s/c

  7. #7
    mstennes's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    On the Columbia River above a Dam
    Posts
    843
    +1
    1
    Beat me to it, sounds just like my 07 when the washers blew, it was only at 5 hours. Same symptons though.

  8. #8
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Metal washers were installed by Jerry on both of his skis when he bought them.

    we checked for a booost leak too. I rode on the back with the rear seat off and check'd things while we rode.....can't find anything. pulled the SC hose off and checked the SC impeller....fine.....making boost, you can see the hose sWEll......

    sometimes it wants to idle at 1620...then down to 1280...then back up to 1800.....

    only tops out at 7020 rpm...use to run 7950-8000 all day long

  9. #9
    mstennes's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    On the Columbia River above a Dam
    Posts
    843
    +1
    1
    hmmmmmmmm I know from experiance that a faulty sensor can cause all sorts of grief on anything with a ECU. It also DOES NOT have to send a code. It can work enough to fool the ECU or give bad faulty info so the ECU thinks its working but causes timing changes or fuel/air delivery changes. I had bad O2 sensor that caused all sorts of grief never sent a code we found it by using a sinffer for a car to get the exhaust readings. I took it to a friends shop we took 2 RXP's so we could get a base line to compare with.
    Last edited by mstennes; 09-22-2007 at 01:03 PM.

  10. #10
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    is there an external fuel filter on this thing ? or just the pickup screen in the tank ?

Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1999 gtx limited problem
    By pjsc823 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-03-2009, 09:59 PM
  2. 2007 gtx limited what is the limiter set at ?
    By homebrew in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 02-02-2009, 08:53 PM
  3. 2007 gtx limited pics???
    By codymouse54321 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-14-2009, 04:09 PM
  4. 2007 GTX Limited
    By Paulz01 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 02-19-2008, 05:30 PM
  5. 2007 GTX-Limited electrical problems
    By Blue Thunder in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-18-2008, 08:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •