Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Help, having problems with my 2005 RXT, low hours

    Hi all,

    I'm really hoping you guys can help me out here... After putting my ski away for about 4 months in my garage, I decided to take it out yesterday. Ski has very low hours on it also.

    Besides the battery being drained and charging it back up the night before, all worked fine prior to leaving for the dock.. Filled it up with gas (was totally empty)

    SYMPTOMS:

    Feels like a very obvious miss. Like it's not hitting on all cylinders. Then **BAM**, feels like that other cylinder or sparkplug kicks in or something like that. Prior to taking it out, I couldn't notice it with it just idling in the driverway with a hose on it. It will do it at idle and with a load on the motor. Just has no power......missing, then , again, has the power for a few seconds, then misses and looses it again at idling down the river and in the Gulf under load.

    Again, I was thinking spark plugs. I cleaned the motor and washed it down wth a brush. I've checked perhaps if I knocked something loose. I can't find any kind of wire off, broken, etc...

    Any ideas on how I can diagnose this or an idea of what it is ?
    If I'm not being clear enough, let me knw and i'll try and explain in better....

    Thanks in advance,

    Gerald

    p.s.
    No major mods, just filter and filter hose, intake grate, wedge, basically stage 1 without the prop.


  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    691
    Gerald, this same thing happened to my stage II RXT a couple weeks back, my ski was in my garage for the past 6 months with only (26 hours of use) i went to the water and the ski refused to run, there was no error codes every thing look perfect , i called my local tech from the water and explained to him what was happening to the ski and he told me to bring it to his shop asap to put the buds system to see what was going on, at the end it was a easy fix, we put new spark plugs and VIOLA!!!! he said that for a unknown reason most of this 05' RXT'S are prone to foul the spark plugs with very low hours of use, he sujested to put the Denso irridium spark plugs and ditch the oem's NGK to avoid this issue in the future.

  3. #3
    Quote Originally Posted by GPR/STX-15F/RXT
    Gerald, this same thing happened to my stage II RXT a couple weeks back, my ski was in my garage for the past 6 months with only (26 hours of use) i went to the water and the ski refused to run, there was no error codes every thing look perfect , i called my local tech from the water and explained to him what was happening to the ski and he told me to bring it to his shop asap to put the buds system to see what was going on, at the end it was a easy fix, we put new spark plugs and VIOLA!!!! he said that for a unknown reason most of this 05' RXT'S are prone to foul the spark plugs with very low hours of use, he sujested to put the Denso irridium spark plugs and ditch the oem's NGK to avoid this issue in the future.
    Interesting, I'llgive them a try. Thanks.> I can't think of anythin else it could be. Perhaps it sitting for months on end did something to the integrity of the plugs, etc....

    Anyone else ?

    Gerald

  4. #4
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,466
    +1
    3
    my money is definitely on the spark plugs for sure...

  5. #5
    Went and got 3 new plugs. Started up and idled EXCELLENT in the driveway, no miss, studdering, sluggish, etc. Thanks for everyones help, much appreciated. I think it took me no more 10 mins to replace all the plugs.

    Gerald

  6. #6
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,466
    +1
    3
    glad to hear it was an easy quick fix Gerald!

  7. #7

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    691
    Quote Originally Posted by 05rxt
    Went and got 3 new plugs. Started up and idled EXCELLENT in the driveway, no miss, studdering, sluggish, etc. Thanks for everyones help, much appreciated. I think it took me no more 10 mins to replace all the plugs.

    Gerald

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help for possible purchase please 2005 RXT 140 Hours
    By eeclecticz in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 04-09-2013, 11:45 PM
  2. Still having problem with power on my 2005 RXT
    By ndarimont in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-31-2011, 07:39 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-26-2011, 12:15 PM
  4. Problems with my 2006 RXT - help please !!!
    By BlackJack1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 20
    Last Post: 06-21-2007, 03:39 AM
  5. Problems with Sea doo rxt
    By Murrbig in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-14-2005, 09:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •