Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    gpr_redneck's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Central NY
    Posts
    411

    Good And Bad day

    So today i got to take my ski out for proly its last ride of the season. The lake was pretty much glass with some boat waves, temps 78-80, humidity 65%, pressure 30.21.

    rpms:7050-7070
    mph:61.8-62.2(peak)

    My ski is a 01 gpr with

    New rings 28 Hrs ago
    R&D D-plate
    || Ride plate(not moded)
    Solas 13/19
    PPK
    I left the stock grate on just as a comparison to my R&D 1200 grate

    With the R&D grate my best avg. speed was 63.7 and a couple time at 64.4, same temps and humidity, but with 1-2'' ripples

    Do those numbers seem right to anyone?

    Also my ride plate sits 3mm higher in the hull then my pump shoe, should they be flush? And i have about a 1"x3/4" chunk missing from a vein on my stator, its been missing all season.

    I know its slower on glass the in some chop, so are do my speeds seem about right? Just thought i would be faster.


  2. #2
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    No,your speed is down a few mph.I would recommend milling the head to 150 psi,rejet the carbs,add FA's and NEVER run that stock intake grate.
    Please read our PWC SAFETY section.

    Any pics of the pump shoe? Might be hanging down,scrubbing speed.

  3. #3
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    So NOOOOOW you edit your post about the chunk missing in the stator section. Theres some cavatation/speed loss.The 01' GPR's run in the 63's in stock form.

  4. #4
    Moderated
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,711
    i ran a 64.7 with a full tank of gas and oil, a strong wind and only a r&d grate and stepped sponsons.

    you seem a bit slow to me.

    i did that last weekend on my 06

  5. #5
    gpr_redneck's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Central NY
    Posts
    411
    thanks for the responses guys.

    I know not to run the stock grate just did it for a couple runs, i do leave my R&D on.

    I was thinking the missing chunk was the prob also , and the pump shoe is tight to the hull not hanging down anywhere,

    I might just save up and get the 05+ pump for it next summer

    I was running between 2-4bars on the fuel about a full tank of oil and trim one click up also
    Last edited by gpr_redneck; 10-06-2007 at 12:40 AM.

  6. #6
    Duke's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Florida
    Posts
    10,004
    +1
    406
    You are down a bit but considering the damaged stator its pretty good.

    Check your pump shoe placement and save up for the 05 pump.

    Also a few mods on that plate will yield some impressive gains. Talk to Jim.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. good and bad chargers
    By 05_RXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 17
    Last Post: 08-22-2011, 10:08 PM
  2. Yamaha - what's good and bad about the new FX HO?
    By Macster in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-14-2011, 05:21 AM
  3. 2009 fzs good and bad
    By hydrojunkie in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 05-30-2010, 04:38 PM
  4. RXT Mods Tested - Good and Bad News
    By Throttlemire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-25-2009, 09:44 AM
  5. Riva Wedge Results Good and Bad
    By excess in forum 4-Tec Performance
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2006, 09:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •