Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Team.G Team.G's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Camarillo, CA
    Posts
    32

    Need Help! Engine Cut Out...

    First thanks for any help you provide.

    Picked up a 2003 GTX-SC 36Hrs
    Had dealer check it out = New Plugs + Injector Cleaner
    Been out two times. Ride in the ocean Ski was running fine for two hours
    while returning to the ramp (@36mph)
    Ski goes dead! No display No beeps
    I had a blown 5amp fuse still nothing
    Take it to shop - They replaced battery (All Battery only 16amp), replaced a seal around the fuse cover, checked all connectors. Got it up and running
    Take it out and take in easy got in about 30min then dam dead again
    towed back to ramp.
    Didn't loose the display this time so checked the code got P1682
    Checked the fuses nothing.
    Checked the Battery and Cables Nothing
    Checked pins nothing. ( I could find or see)
    The ski is clean no corrosion.
    No mods stock ski.

    Any help would be a great!
    Before I take it back to the shop.

    TX
    Mike


  2. #2
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Quote Originally Posted by Team.G View Post
    got P1682

    Communications issue with ECU

    Remove both the A and B connectors on the ECU. Look for trash or corrosion on the terminals.

    Could be the ECU is failing on you.

    Could be damaged circuit wires.
    A problem here could cause the 5 amp fuse to blow.

  3. #3
    Team.G Team.G's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Camarillo, CA
    Posts
    32

    ECU

    Am I correct the ECU is the board with the fuses attached?
    After checking the fuses I pulled the two connectors below the fuses found nothing out of place blew it out with air still nothing

  4. #4
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    No,that is the MPEM

    The ECU is mounted on the intake manifold.

  5. #5
    Team.G Team.G's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Camarillo, CA
    Posts
    32

    ECU Connector

    Got it!
    Checks out fine so I think is in the A/B Cables
    I'll swap them out and see if it's the fix!

  6. #6
    REID2168's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    My House
    Posts
    8,156
    +1
    241
    Quote Originally Posted by Team.G View Post
    Got it!
    Checks out fine so I think is in the A/B Cables
    I'll swap them out and see if it's the fix!
    i wouldnt swap the A & B ECU cables if i were u! they are MARKED A & B on the cables and the ECU just make sure they are CORRECT and clean is what hes saying!

  7. #7
    Team.G Team.G's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Camarillo, CA
    Posts
    32

    Cables

    I wasn't clear I'm going to swap A/B Cables with NEW ones.

  8. #8
    Quote Originally Posted by Team.G View Post
    I wasn't clear I'm going to swap A/B Cables with NEW ones.
    let us know how you make out...PR...

  9. #9
    Team.G Team.G's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Camarillo, CA
    Posts
    32

    Cables

    Ouch!
    A/B Cables $900.00

  10. #10
    My new toys at work bruinsrme's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Worcester MA
    Posts
    1,706
    Is cleaning a viable option?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 05-31-2015, 06:58 AM
  2. Engine cutting out error code
    By steved in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-30-2014, 09:14 PM
  3. Help - 2013 RXT-X Sputtering/ Engine cutting out.
    By AC2000 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 08-03-2013, 11:39 PM
  4. GTX Limited Engine cuts out ubove 5000rpm
    By kip36lin in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-14-2008, 10:22 AM
  5. engines cutting out
    By polaris_man in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-28-2008, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •