Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Hilton Head island SC
    Posts
    99

    4-tec check engine ???

    Ok I'm sure this has been gone over a gizillion times already. It's an 03 superchargedGTX.
    It will start and run. The ski upon insert of key comes on and beeps 3 short chirps. It displays sensor. After running 30-40 seconds displays check engine but will continue to run. I tried the press set 5 times and it just shows END but still continues to run. Any help. I have free acess to BUDS as the dealership and I have a wholesale agreement so that will not be an issue but I have found many elusive problems have a quick fix by talking to the xperts. Any help?? A common sensor??


  2. #2
    AKA: Larry lafjax's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by Gappa View Post
    Ok I'm sure this has been gone over a gizillion times already. It's an 03 superchargedGTX.
    It will start and run. The ski upon insert of key comes on and beeps 3 short chirps. It displays sensor. After running 30-40 seconds displays check engine but will continue to run. I tried the press set 5 times and it just shows END but still continues to run. Any help. I have free acess to BUDS as the dealership and I have a wholesale agreement so that will not be an issue but I have found many elusive problems have a quick fix by talking to the xperts. Any help?? A common sensor??
    A common sensor is the TOPS valve and oil intake valve located on the front of the engine but in my experience with an 04 GTX SC I always got a code when they were bad. I think your best bet is to hook it up to buds and see what it tells you.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. mod ecu on o5 rxp- check engine, knock sensor
    By friebe1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 12-27-2011, 02:25 AM
  2. why does check engine come on
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-01-2005, 10:16 PM
  3. check engine light came on when i went down to sea level
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2005, 02:00 PM
  4. Check Engine Light
    By meeper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-27-2005, 04:24 PM
  5. Getting "Check Engine" message on 04 RXP
    By Jrsrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2005, 01:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •