Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    MIARider's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    S. Florida
    Posts
    1,430

    GP 1300 R shut off at 35 mph ??

    My buddy was riding the other day and his ski shut off twice at around 35mph. He started it right back up and it didnt do it again til later that day. Have any of you guys run across this before ? thanks guys


  2. #2
    just GOT TO DO IT! great lakes gpr 1200's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    muskegon michigan
    Posts
    798
    I am sorry but what kind of ski is it? any mods?
    Was he going in a straight line or turning?
    was he low on fuel?
    This all plays in the answer.
    Thanks

  3. #3
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    loose negative batt lead ?? happened to me while out jumping waves,
    was it in chop or flat water..

  4. #4
    MIARider's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    S. Florida
    Posts
    1,430
    the ski is an 03' 1300 R completely stock and was full of gas. perhaps 5 minutes after putting it in the water. Conditions that day were a bit choppy.

  5. #5
    just GOT TO DO IT! great lakes gpr 1200's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    muskegon michigan
    Posts
    798
    Quote Originally Posted by Hydrotherapy View Post
    loose negative batt lead ?? happened to me while out jumping waves,
    was it in chop or flat water..
    could be?

  6. #6
    MIARider's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    S. Florida
    Posts
    1,430
    any other suggestions? , thanks guys

  7. #7
    DP.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    430
    +1
    6

    DP.

    You have to check the battery connections, the ski is fuel injected and needs the battery for the fuel pump to work, other than that check the voltage regulator connections.Thats the piece on the side of the electrical box with the cooling fins, sometimes water or moisture can get in there and make connections corrode.Hope this helps
    Wes- Tec performance
    Cayman Islands

  8. #8
    mrbtd's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lindenhurst, Illinois, United States
    Posts
    4,309
    +1
    2
    Do the spark plugs look ok ? Start with the basics - battery plugs,compression ...

  9. #9
    MIARider's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    S. Florida
    Posts
    1,430
    IM gonna check these things first then let you guys know, thanks guys.

  10. #10
    WE DONT DIAL 911 RDH's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    LAKE TRAVIS
    Posts
    1,862
    03+ have a tilt sensor that kills power when it leans to far, to prevent water intrusion when the ski goes over... its in the black box in the bow under the bucket .............. if you search i know theres a thread on how to rig it to bypass ........

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 06 Kawasaki 15f just shuts off at around 40 mph Help please!
    By Frankdees in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 06-04-2012, 03:57 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 05-06-2011, 07:53 AM
  3. Yamaha 1200 cutting off at 40 mph
    By hoodwink in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 05-10-2009, 10:51 AM
  4. 96' SPX - Shutting Off at Full Throttle - Why??
    By BartenderSmalley in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2008, 08:29 PM
  5. GP 1300 Overheating / Shutting down
    By Polarisracer166 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 07-25-2007, 11:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •