Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19

    Fault code P--1514??? Help...

    Can anyone tell me what it is for? say 'SENSOR' and this is the code P--1514.

    Its an 04 RXP.


  2. #2
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    exhaust sensor on the waterbox

    throw a new one in there

  3. #3
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19
    Thanks, I couldn't find it on the list.

    I have just lengthened the wires running to the waterbox sensor as I have relocated the exit to rear.

    I was told this would work but perhaps it's playing with the resistance in the wire and throwing the code. I lengthened the wires by about 4 inches.

    There is no long beep after the double beep when you out the key on. Just SENSOR on the display.
    Last edited by grantuk; 01-15-2008 at 01:58 PM.

  4. #4
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    u can lengthen the wires, that's no problem.... i made mine longer also..

    if u put the key on and get a sensor message, that's not an engine sensor or exhaust sensor or anything... that's an accessory sensor error (liek a depth finder, or compass, or something like that)

    when do u get that code? as soon as you put the key on it gives u that code, or only after riding it? ... the SENSOR message and the P-code are two different issues

  5. #5
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19
    I get the 'SENSOR' message as soon as I put the key on without starting the engine, I then push mode 5 times and get the P--1514 code.

    All without the engine being started.

    I've just remembered that I previously got the 'double beep, long beep' when i put the key on and the waterbox sensor was not plugged in. Am I getting this old fault code form when I did this?
    Last edited by grantuk; 01-15-2008 at 05:05 PM.

  6. #6
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    well either way... make sure the wires are well connected when u spliced them... if they are good, then get a new sensor and put that on and ur problem should be fixed

    then see if ur sensor message goes away... typically they are un-related but ya never know..

  7. #7
    Gone in 3.0 seconds... RXPT400's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    USA
    Posts
    1,527

    Question

    What is the point of making the wires longer on the snesor?

  8. #8

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South Africa
    Posts
    87
    It is the compass saying sensor when you put the key on.

    Markus

  9. #9
    Quote Originally Posted by RXP300 View Post
    What is the point of making the wires longer on the snesor?
    To accomodate what he has done to his waterbox? I am still trying to read this over and over and it's not clicking either??? on the "Sensor" part. your not typing and digging in your toolbox again are YOU??? (snesor) LOL!
    Last edited by Jammer 1; 01-18-2008 at 03:08 AM.

  10. #10
    Quote Originally Posted by grantuk View Post
    Thanks, I couldn't find it on the list.

    I have just lengthened the wires running to the waterbox sensor as I have relocated the exit to rear.
    ???

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. VX110 Fault code 29 - Please help
    By JTI in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 12-19-2012, 08:54 PM
  2. fault code help
    By tris in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 11-14-2010, 10:02 AM
  3. Fault code 15 help r12x
    By slightlyfastR12x in forum Honda How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2010, 09:30 AM
  4. RXP fault codes. Need Help
    By rxp127 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-27-2010, 01:37 PM
  5. RXP-X Fault Code T703 T704 Help!
    By dalef10ods in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 05-13-2010, 02:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •