Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: GPR - No Spark

  1. #1
    MPower's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    3,340
    +1
    121

    GPR - No Spark

    I had a guy contact me after seeing my For Sale post on Craigslist for my ski. He has offered to pay me to fix his ski so he can sell it. It is a 2001 GP1200R.

    I have never experienced a no spark issue with the GPR so I am looking for possible areas to address first. Motor turns over fine there just isn't any spark and the plugs were tested and showed no spark.

    From what I have read through my search, it could be the stator. What areas should I look for and tackle first?


    Thanks guys


  2. #2
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    Make sure that you do not have a coolant temp. sensor beeping because that will kill the spark also.

  3. #3
    WE DONT DIAL 911 RDH's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    LAKE TRAVIS
    Posts
    1,862
    you got a stock cdi you could throw in there?

  4. #4
    MPower's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    3,340
    +1
    121
    Quote Originally Posted by RDH View Post
    you got a stock cdi you could throw in there?

    I have the one in my ski, but im not touching it since it is for sale.

    The CDI isn't completely dead because his motor turns over fine when started, just wont fire because there is no spark.

  5. #5
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Have you gone through all the obvious things like inspecting all the connectors for corrosion and insuring that they are all seated properly?

  6. #6
    WE DONT DIAL 911 RDH's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    LAKE TRAVIS
    Posts
    1,862
    have you looked inside his electrical box? maybe his coils are bad, wires are cut? fuses?...

  7. #7
    MPower's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    3,340
    +1
    121
    The ski is still at his house. I have just gone by to meet him and introduce myself and get the basics. I plan on bringing it back to my house at which time I will start running through the list of pontential fixes. I will just go down the list of what some of you recommend.

  8. #8
    mrbtd's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lindenhurst, Illinois, United States
    Posts
    4,309
    +1
    2
    I have a stock cdi I can send you to try if it gets to that point. I wont be putting the ski back together until next month anyway.

  9. #9
    philip_gpr's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada
    Posts
    2,724
    +1
    3
    next you might try

    replacing the complete electrical box, there are lots of those floating arround - I have 2 in my basement

    or replace the gauges (again I have a couple of those too)

    electrical problems are a nuisance, I think the easiest thing to do is to start swapping out parts

  10. #10
    MPower's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    3,340
    +1
    121
    Anybody willing to send an electrical box I can try out. If it works I will buy it. Either way will pay shipping as well.

    Shooter might have one I will ask him.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 03 GPR no spark and no fuel injection
    By cyrillefrenchy in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 02-12-2016, 09:16 PM
  2. 2000 gpr 1200 no spark/display
    By OCFZR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-27-2010, 09:18 PM
  3. 2001 GPR with no spark
    By accbr in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 06-19-2009, 09:18 PM
  4. No spark on the GPR
    By Smitty in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 06-13-2007, 09:28 PM
  5. Uncovered my GTX today, has no spark.
    By ccassone in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 33
    Last Post: 03-27-2006, 09:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •