Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1

    Code for low 12 volts again....

    I think its 0562 ....Bottom line is that its for low 12 volts....I have a brand new battery....charged and everything but the code will not go away and will beep and the red warning light flashes....Already checked the fuses....Can it be the rectifier?


  2. #2
    250 horses and only one jocky
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    London Kent
    Posts
    118

    Possible rectifier problem

    I had the same problem on my GTX RFI, im no expert but i did a little research and the rectifier tends to be a big problem (especially if you have tried jumpstarting a low battery whilst still in the ski) as this can cause a surge to the rectifier damaging the diodes therefore it is unable to rectify the sine-wave properly for the current back to the battery so won't be charging your battery. The best way to check if your battery is being re-charged when running is to use a multimeter to measure the voltage accross the battery terminals whilst running the ski and it should be around 14volts or if its not seeing a charge it will only read 12 or low 13volts.
    I was getting hight 12v therefore replaced the rectifier and all is good.
    Hope this helps!

  3. #3
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54
    Check the rectifier fuse. mine was loose.

  4. #4
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1
    The fuses where checked by a well respected SD mechanic and they were ok. He was the one that told me the rectifier was bad....Or with my luck, the stator or something like that in/close to the flywheel...

  5. #5
    mobbys's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    86
    Check The 2 Fuses And Look For Corrosion On 2 Conections Fuses Near The Starter Relay....i D Corrosion On It And Id Always Low Bat Message

  6. #6
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1
    Quote Originally Posted by meeper View Post
    Check the rectifier fuse. mine was loose.
    Just to double check...where is this fuse located?

  7. #7
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1
    Quote Originally Posted by mobbys View Post
    Check The 2 Fuses And Look For Corrosion On 2 Conections Fuses Near The Starter Relay....i D Corrosion On It And Id Always Low Bat Message
    Is this on an RXT or RXP? Is it in the same place?

  8. #8
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1
    I have connected another rectifier and the code is still there and the red light still flashes...This was on the trailer....no water testing as I dont want to stay stranded alone!

  9. #9
    mobbys's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    86
    There s 2 Main Fuses W\ Red Cables....i Think Its The Top One...look For Corrosion...or Burned Plastic Around The Fuse

  10. #10

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Myrtle Beach, SC
    Posts
    83
    Check the stator by pulling the connector with the 3 yellow wires at the rectifier/regulator. Check for continuity between between all 3 wires with an ohmeter, should show close to 0 ohms. Then check between any of the 3 terminals and engine ground, should show open.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ERROR - Both 12 volt high and 12 volt low errors plus P0562 code
    By govenatorx in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 10-04-2013, 07:33 AM
  2. low 12 volt
    By mattydipps in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-26-2013, 03:44 PM
  3. low 12 volt
    By buddydoo in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 32
    Last Post: 06-24-2007, 12:05 PM
  4. RXP 12 Volt Low?
    By Jeff7477 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 06-04-2007, 05:30 AM
  5. 12 volt low;What happened?
    By monsoon in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-07-2005, 11:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •