Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: 69@8400RPM

  1. #1

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Augusta GA
    Posts
    720

    69@8400RPM

    As the world turns for me once more. Last week 8200RPM 68 Todan 93 degrees out I put 2mm on the tail and the rpms shot up to 8400 but the speed only went up to 69. Checked the boost 7-8psi. What the hell is goign on here??? My best run with the stock class ECU was 72.9 @ 8350. Back here when i first got the ECU I added 2mm on the leading edge of the impeller. Since then I have also added a wearring. Do you think it is grabbing to much water ??????????????


  2. #2
    Yuji's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Prince Albert Saskatchewan, Canada
    Posts
    289
    I wonder if you've added too much pitch and reduced the outside diameter of your impeller? I know playing with the leading edge you open a whole new can of worms as well, but maybe yer an experienced impeller pitcher unlike myself

  3. #3
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    34,962
    +1
    1,889
    Your prop has been bent every which way, but right.

    I would start with a brand new out the box impeller and take it from there.

  4. #4

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Augusta GA
    Posts
    720
    O dam It has only been pitch three times. @8400 I should be rolling

  5. #5
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    34,962
    +1
    1,889
    You lost the outside diameter which is crucial to maintaining tight clearance with the wear ring. If you lose that clearance you will lose speed.

  6. #6

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Powhatan, VA
    Posts
    281
    The Solas 14/19R out of the box has me at 74.4 at 8250 RPM. I have the new race ECU so I have not even unleashed its potential. Good way to check your prop fit. I go out in the garage at night with a drop light and cut all other lights off. Hold the drop light under your intake grate and look up your steering nozzle. You can tell if you have to much clearance.

  7. #7

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Augusta GA
    Posts
    720
    I have the 14/19. Is there a diffrence between the 14/19 and 14/19R??

  8. #8

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Augusta GA
    Posts
    720
    Jerry do you still have the solas that I sent back to you???? LOL With your impeller I would run 68.8-69 between 7900-8000RPM Ok pulled up some old notes.
    Last week
    TE (Trailing edges) My impeller 0.9mm table to tip of blade = 70@ 8200rpm
    TE Jerry's impeller 0.8mm table to tip of blade =68-69@8000rpm
    Both leading edges were right around 48mm Jerry your impeller looked steeper.

    Now this weekTE I pulled up almost 2 more mm and made a smother blade trasition
    69@ 8400
    O MAN I just remembered something !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! will poast back in the morning

  9. #9

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Augusta GA
    Posts
    720
    Jerry do you still have the solas that I sent back to you???? LOL With your impeller I would run 68.8-69 between 7900-8000RPM Ok pulled up some old notes.
    Last Weekend]
    TE (Trailing edges) My impeller 0.9mm table to tip of blade = 70@ 8200rpm
    TE Jerry's impeller 0.8mm table to tip of blade =68-69@8000rpm
    Both leading edges were right around 48mm Jerry your impeller looked steeper.

    This weekend
    TE I pulled up almost 2 more mm and made a smother blade trasition
    69@ 8400
    O MAN I just remembered something !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! will poast back in the morning

  10. #10

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Augusta GA
    Posts
    720
    Jerry do you still have the solas that I sent back to you???? LOL With your impeller I would run 68.8-69 between 7900-8000RPM Ok pulled up some old notes.
    Last Weekend]
    TE (Trailing edges) My impeller 0.9mm table to tip of blade = 70@ 8200rpm
    TE Jerry's impeller 0.8mm table to tip of blade =68-69@8000rpm
    Both leading edges were right around 48mm Jerry your impeller looked steeper.

    This weekend
    TE I pulled up almost 2 more mm and made a smother blade trasition
    69@ 8400
    O MAN I just remembered something !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! will poast back in the morning

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Gas disappearing fast at 8400RPM+
    By imp0ster in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 10-12-2013, 01:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •