Results 1 to 6 of 6

Thread: question

  1. #1

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Albuquerque, nm
    Posts
    24

    question

    my rxp has no power at the bottom end and the rpms spike. called dealer they said it might be the ring near the pump anyone have this problem before and knows what i might expect when i take my ski to the shop.
    maybe a general idea of the costs?
    thanks


  2. #2
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,466
    +1
    3
    it's a easy thing to change, and about a 50 dollar part plus labor. they'll probably bang ya about $150 or so

    what happens is when nu suck things up in shallow water or floating debris, it goes thru the impeller and leaves grooves in the thing surrounding the impeller causing cavitation.

    the lack of low-end grunt u are experiencing, and the rpm spikes are ther symptoms.

    new wear ring solves the problem (assuming your prop is in good condition.)

  3. #3

  4. #4
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,422
    +1
    176
    does it sputter or miss If so could be spark plugs.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Albuquerque, nm
    Posts
    24
    it was the wear ring and damaged prop. New rule no kids on my skis

  6. #6

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Val-d'Or, Quebec, Canada
    Posts
    56
    Quote Originally Posted by jungo
    it was the wear ring and damaged prop. New rule no kids on my skis
    This should be a very basic rule... This is for me anyways... I mostly never borrow it to someone, even if it's "just to try".

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RXT handling question
    By MPower in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2009, 10:04 AM
  2. 158 Thermostat question...
    By rx4pain in forum 4-Tec Performance
    Replies: 34
    Last Post: 11-21-2008, 10:36 PM
  3. Oil Level question , this thing mixes me up :(
    By rxp_boy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2005, 10:03 AM
  4. Question for the Hulk
    By Therock in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-2005, 07:13 AM
  5. RXP VTS Question
    By 1FastTrespiper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2005, 10:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •