Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    levonhelmet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Toronto Ont Canada
    Posts
    196

    black oil out back

    hi...i just started my 97 spx since it was stored last fall.when i started it all of this black oil came pouring out the exhasut port.it cleaned up after a while and of course it was accompanied by tone of smoke. my question is : is this normal? is this just storage oil? or is this bad news? any help or insight is greatly appreciated.


  2. #2
    800AMSOIL4U's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    5,024
    +1
    132
    If it has not done it since, I would say it is just normal if you fogged the engine before storage.

  3. #3
    levonhelmet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Toronto Ont Canada
    Posts
    196
    no its never done it before.but i bought it in the middle of the summer,so it wasnt stored or anything. i did use a s*** load of storage oil in it,back in the fall.

  4. #4
    800AMSOIL4U's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    5,024
    +1
    132
    Quote Originally Posted by levonhelmet View Post
    no its never done it before.but i bought it in the middle of the summer,so it wasnt stored or anything. i did use a s*** load of storage oil in it,back in the fall.
    I would think it is the storage oil in it. Run it for a while on the water, then when you start it again it probably will not do it.

  5. #5
    lextoy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brigantine, NJ
    Posts
    1,883
    +1
    14
    probably normal, they always do this after storage from the oil.
    if it does it again after it sits for a few weeks (without storage oil)
    then you might have other problems

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 SLX. 780 (first start of season, oil out back).
    By dmueller9834 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-25-2015, 10:50 PM
  2. 2001 Virage TXi leaking oil out the back
    By macdoo in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-22-2013, 12:53 PM
  3. losing oil out of drives on both 98 & 99 GTS
    By rjcapo02 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-30-2008, 07:12 AM
  4. Gas in Oil, just back from dealer
    By john87rico in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 09-06-2007, 09:21 PM
  5. Gas in Oil, just back from dealer
    By john87rico in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 09-06-2007, 05:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •