Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Exhaust sensor

  1. #1
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149

    Exhaust sensor

    I have a question for any that know.
    If you run the ski without the exhaust sensor connected will it put you in limp mode?
    Does anyone know if you can bypass the connector and make it thank it is connected. I put a wire in the connector and it still shows the same as if not connected.


  2. #2
    The ski will go into limp mode without the sensor hooked up, I dont know of any way to bypass it, but I know it needs to be hooked up.

  3. #3
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,628
    +1
    807
    Quote Originally Posted by WMFwatercraft View Post
    The ski will go into limp mode without the sensor hooked up, I dont know of any way to bypass it, but I know it needs to be hooked up.
    +1. Been there, had that happen

  4. #4
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    we dont run a water box so just have the sensor plugged in and zip tied to the harness and works fine do you not have a working sensor?

  5. #5
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    just put a resistor in the line it needs to sense resistance

  6. #6
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by Top banana View Post
    just put a resistor in the line it needs to sense resistance
    where can i get a resistor and what kind?

  7. #7
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by jasonze View Post
    we dont run a water box so just have the sensor plugged in and zip tied to the harness and works fine do you not have a working sensor?
    I have a working sensor but it is on my GH shorty box. I sent my GH shorty box to Black Magic Exhaust to get the header mod and forgot to take off my sensor.
    So i put a stock water box on the ski for now but do not have a sensor. I ordered one but want be in till this week sometime.

    My wife and daughter want to go the lake tommorrow and i would rather have both skis so that my wife can get use to the T-X by herself and not have to ride 3 up.
    It always happens this way, they havn,t been to the lake with me since last September and of course want to go tommorrow.


    Anyone know where i can get a resistor?

  8. #8
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    use a mutimeter take the resistance of the sensor eg.200ohms go to an electonics store buy a resistor and conect it i will look in the manaul for a test resistance

  9. #9
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    you should get away with 2500 ohms

  10. #10
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by Top banana View Post
    you should get away with 2500 ohms
    thanks alot, i found a 2,200 and a 3,900 so I guess i will go buy both and see which one will work. I appreciate your help to try and get me out of the dog house. Its kinda hard to explain to the other half that i can not use my ski cause i sent my exhaust to NY to get headers put on.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stage 3 kit exhaust sensor?
    By night ryder 26 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-03-2008, 12:59 PM
  2. Exhaust Sensor O-ring
    By sportster in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 02-29-2008, 06:59 PM
  3. Location of exhaust sensor on '02 800?
    By evilchimichanga in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 02-04-2008, 04:23 PM
  4. Exhaust sensor question
    By DONALDBUCHANAN in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 08-05-2007, 01:24 PM
  5. pitch of bung for exhaust sensor
    By BoostedH23a1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2007, 04:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •