Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19

    This happened in less than 2 hours...

    My ski went from stock to the following mods in one hit...

    Rude charger
    RR Intercooler
    RRFPR set at 62psi
    Stock injectors
    Stock ECU
    Gutted waterbox with thru hull
    15/19R +3mm
    4 inch intake up front

    Ski ran at 8100-8150 NOT on the limiter.

    When I pulled the head off to replce the valve springs I did notice that I had 2 cracked ignition coils, not sure whether that woud make any difference?



    Any ideas why this happened?


  2. #2
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    You need to drop your RRFPR pressure to 60 psi

    I would put the new ignition coils in and see if your RPM's come up.

    It's typical to have the exhaust manifold erode away like in your pic. Yours actually isn't that bad.

  3. #3
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19
    OK I will try that, I set it at 62psi because the it was very cold when i was riding, about 5 degrees!

  4. #4
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    5 degrees?
    You are a much better man than me

  5. #5
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19
    I had a drysuit on + helmet & goggles, still cold though!

  6. #6
    southampton u.k boohoo's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    69
    what did it go like though?

  7. #7
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19
    Felt quick, thought it may have been a bit quicker,

    I was using non BRP oil, a normal 10W40 mineral oil, I now understand that this may have been causing the SC to slip so I'm going back to BRP oil for the next test.

    Can anyone else comment on the non BRP oil causing the SC to slip?

  8. #8
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Grant, i used to use Castrol GTX 10W40 and had a clutch slipping problem. Once i went back to the BRP oil that problem stopped.

    You may have a boost leak causing the low RPM's.

    If you didn't seal the stock IC blockoff plug with silicone i would go ahead and do so. Check all your couplers real good.

  9. #9
    is thinking. grantuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    745
    +1
    19
    Block-off has loads of silicone, but I will double check the couplers.

    Antoher question, I took the exhaust manifold off of my head to do spring upgrade. I notice there are no exhaust manifold gaskets, should I use a normal exhaust sealant when putting it back on?

  10. #10
    303RXP's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Christiansburg, VA
    Posts
    286
    You should look at Mitch Newlins exhaust tip mod. Its in the classifieds or pm him at mitch411rxp. I put it on my open boat last weekend and it seems to be working great for me. I am running a Rude Charger with a 6 injector Ignipower set-up on it.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2nd blown head gasket in less than 10 hours….need some insight
    By Boost-A-Holic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 07-04-2016, 01:10 AM
  2. Help!!! Catch Can is getting full in less than an hour...
    By jhill19 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 196
    Last Post: 09-12-2011, 09:09 PM
  3. 04 RXP Riva Stage 3. Less than 10 hours on motor.
    By Therock in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 3
    Last Post: 09-18-2008, 08:23 AM
  4. Ultra 250 less than an hour and its dead
    By Pesky Varmint in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 06-10-2007, 09:04 PM
  5. New RXT threw 2 codes today in less than 2 hrs
    By 06RXTinNC in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 03-24-2007, 11:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •