Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Moderator DrewNJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Marlton, NJ
    Posts
    3,716
    +1
    1

    GPR Wiring HELP!

    After relocating my CDI further back in the hull I realized that when hooking everything back up I have 2 big red wires. One for the starter, and one for the pos on the battery.
    Which is which?? One has a rubber plug toward the end and is obviously longer and the other has no rubber plug and is shorter.
    Thanks guys
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Picture 016.jpg 
Views:	33 
Size:	54.9 KB 
ID:	66453  


  2. #2
    GPryan's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Prairieville, LA
    Posts
    1,052
    +1
    25
    rubber boot is for pos on bat.

  3. #3
    WE DONT DIAL 911 RDH's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    LAKE TRAVIS
    Posts
    1,862
    im pretty sure the positive from the battery goes to the elec box,, and the battery ground goes directly to the starter ground... the positive lead from the box goes to the positive on the starter...

  4. #4
    Moderator DrewNJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Marlton, NJ
    Posts
    3,716
    +1
    1
    Thanks for all the help guys!

    GPryan- I kinda thought that too but I didn't know if there was also a boot on the starter side too. Maybe my battery rubber boot was torn off?
    Can you tell by your CDI which wire is longer? battery or starter? or which hole it comes out of in the box itself? Sorry to be a pain

    RDH- I got that far but then when I was holding 2 almost identical red wires where both are coming out of the box I couldn't remember which red wire went were when I took it out.... Black wire goes from battery neg to neg on the starter, got it.

    Now I just need to be 100% sure that there weren't originally a rubber boot on both red wires...

  5. #5
    GPryan's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Prairieville, LA
    Posts
    1,052
    +1
    25
    I would look but i'm not near my gpr. I'll let you know when i get home today at around ~6 CST if no one else is able to help by then.

  6. #6
    My son (mohawk man) jeffsntx's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Belton TX
    Posts
    2,598
    +1
    1
    Quote Originally Posted by DrewNJ View Post
    Now I just need to be 100% sure that there weren't originally a rubber boot on both red wires...
    Both ends SHOULD have had boots on them. The starter end should have a round shaped boot and the batt end should have a square shaped boot.

  7. #7
    Moderator DrewNJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Marlton, NJ
    Posts
    3,716
    +1
    1
    I have a feeling my booted end is the starter end and the boots were missing from the battery side....

    I just found this page in the service manual that shows where they come out on the bottom of the box (A and B). This should help me when I get back out there unless someone knows something different?

    Thanks guys!
    Doug
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=51199

    bill answered it for me a while back

  9. #9
    Moderator DrewNJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Marlton, NJ
    Posts
    3,716
    +1
    1
    Quote Originally Posted by jeffsntx View Post
    Both ends SHOULD have had boots on them. The starter end should have a round shaped boot and the batt end should have a square shaped boot.
    yea, I think mines square shaped..

  10. #10
    Moderator DrewNJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Marlton, NJ
    Posts
    3,716
    +1
    1
    Quote Originally Posted by Hydrotherapy View Post
    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=51199

    bill answered it for me a while back
    That's the page I found in the manual as well. COOL!! I guess it's back to work for me..

    I really appreciate the feeback guys!
    Doug

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GPR need HELP
    By jetworx hawaii in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 07-16-2008, 06:47 AM
  2. Wiring help
    By Lvnspeed in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 03-17-2007, 08:56 PM
  3. GPR Electrical help
    By KirkF350 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 03-10-2007, 10:48 AM
  4. Need some wiring help
    By Pettee in forum Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-28-2007, 10:20 PM
  5. Pro 785 CDI wiring HELP urgent....!
    By jcc011185 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 60
    Last Post: 11-29-2006, 10:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •