Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    David 1 FAST VE's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Southaven, MS

    Lost Performance Today????

    I did not have a chance to test with the new pump, so today was the first ride. It pulled hard to 72.3 (8100)and rpm's fell to 7800.
    I got back and found I over filled the oil 10 to 12 oz. and the cooling was down 16 oz.
    Could the two togather cause this you think???
    Why did the rpm's fall after an hour of riding, low coolant????
    BTW Oil is fixed and Water/Wetter was added.

  2. #2
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Morgan City, LA
    David, i didn't see you out there today. Be sure to show up at my camp for the cookout tomorrow. Looking forward to meeting you.

    YES! overfilling the oil could cause the performance loss as well as this unbearable heat wave we are having

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. lost performance with dplate install
    By tvtyme2000 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 10-01-2012, 07:08 PM
  2. RXT-X Lost rpms today
    By Phil in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 04-12-2008, 09:43 AM
  3. Lost Performance Today????
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2006, 07:20 AM
  4. Lost ANOTHER clutch today!
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-04-2005, 12:50 PM
  5. lost my clutch today
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 06-14-2005, 07:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts