Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    moyer313's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    hollidaysburg pa.
    Posts
    124

    pump&dr. shaft prob.

    i have a 04 rxp i had gone threw 5 wear rings with st impeller& also with
    solas imp. so i went with skat trak mod pump. still had imp spin out of the
    hole.after racing the weekend at wildwood i took the pump aprt agn.
    the imp cone had slide up 2 in it had striped out of imp. replaced it &
    ran it this wkend.was running on flat water at abt 8200 rpm & ski stoped
    like i hed just sucked in smthng. it turned out 2 b nthn. started out agn
    and did same thing.went home & took the pump off cone had moved again
    but this time the splines on both the dr. shaft & imp were stripped out.
    half in. on both shaft & imp any 1 know how far dr. shaft should go in 2imp. & what would cause this?


  2. #2
    moyer313's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    hollidaysburg pa.
    Posts
    124
    pump has stainless st wear ring also

  3. #3
    captain obvious Lurker's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Visalia, Ca
    Posts
    2,316
    dude I can hardly read that paragraph. Can you rewrite it using real english?

  4. #4
    rxpblast's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ocean City, MD
    Posts
    2,113
    Quote Originally Posted by _Lurker_
    dude I can hardly read that paragraph. Can you rewrite it using real english?
    haha thats what i say too!

  5. #5
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4

    Re: pump&dr. shaft prob.

    Quote Originally Posted by moyer313
    i have a 04 rxp i had gone threw 5 wear rings with st impeller& also with
    solas imp. so i went with skat trak mod pump. still had imp spin out of the
    hole.after racing the weekend at wildwood i took the pump aprt agn.
    the imp cone had slide up 2 in it had striped out of imp. replaced it &
    ran it this wkend.was running on flat water at abt 8200 rpm & ski stoped
    like i hed just sucked in smthng. it turned out 2 b nthn. started out agn
    and did same thing.went home & took the pump off cone had moved again
    but this time the splines on both the dr. shaft & imp were stripped out.
    half in. on both shaft & imp any 1 know how far dr. shaft should go in 2imp. & what would cause this?
    he's tried both stock and Solas impellers and keeps eating up wear rings. so he went with skat modded pump, but still cavitates on bottom end. his impeller nose cone keeps sliding up the driveshaft... ski was running and suddenly just fell on it's face. Long story short, he now has stripped the splines off the driveshaft and the impeller.

    he's asking how deep into the impeller the driveshaft is supposed to go, and what could have caused his driveshaft and prop to be stripped of their splines.

    yea the dialect of his typing is not exatly normal, but ya guys are smart, wasn't that hard to figure out, lol

  6. #6
    moyer313's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    hollidaysburg pa.
    Posts
    124
    thanks , not real good at typing i was just in to big of a hurry

  7. #7
    Resident Jicky Jack Jeff C's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Twin Cities, MN
    Posts
    1,153
    The only thing I can think of is that you might have not had the impeller on the splines properly from the start. You thought you were torquing down the nuts properly, but with the splines not lined up, you never got the pump truly tight.

    Apply engine torque and you have the splines stripping........


    ????????

  8. #8
    moyer313's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    hollidaysburg pa.
    Posts
    124
    The splines were lined up properly. could it be the front motor mount?
    although when I try to grab the motor and move it by hand there is very little play no more than what u would expect. have a new drive shaft &
    seals on the way but i hate to go through all this again with out finding the
    problem First!

  9. #9

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lake Dunlap, Texas
    Posts
    1,600
    +1
    28
    A new rule needs to be added to the forum policy. ENGLISH ONLY

  10. #10
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    Quote Originally Posted by sundance
    A new rule needs to be added to the forum policy. ENGLISH ONLY
    not only for the forum, but the country

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS 00' GPR Pump and Drive shaft
    By Hybrid AWD in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 6
    Last Post: 04-08-2010, 08:07 PM
  2. FS 07 Pump w/Drive Shaft,Intermediate Shaft
    By james k in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 13
    Last Post: 12-04-2009, 07:08 PM
  3. Pump and drive shaft seal options
    By Kosh in forum MSX/Matrix
    Replies: 2
    Last Post: 10-09-2009, 08:51 AM
  4. Pump Extension Drive Shaft Recall
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 41
    Last Post: 11-25-2008, 04:00 PM
  5. Skat Trac 14 Vien Pump with Extended Shaft!
    By TN1400GPR in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 7
    Last Post: 07-21-2008, 08:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •