Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    32
    +1
    1

    R12-X with misfire around 2000 rpm

    Hi guys

    I have a Aquatrax R12-x with 30 hours and it is developing a mis/rough running around 2000 rpm. Soon as you are over about 2200 rpm it disapears. I pulled the plugs, they appear ok (maybe little on the large side for gap) It has macsboost and wedge fitted and have only run it on 98 octane PULP. 2 of my mates have the same R12-X with simular hours on and theirs is developing this too. Has anyone else encountered this? Is it normal? -- Help would be great...


  2. #2
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    I would change plugs, they can look fine and still be bad. If you have trouble finding replacements, you can quickly swipe a oxy-acetylene torch flame across the porcelain and burn it clean until you get some new ones.
    JR

  3. #3

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    32
    +1
    1
    Forgot to add, it is only when it is out of the water that it is noticable... I will order new plugs today and see what happens.

  4. #4
    PhilnEdee's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Union Grove, Alabama
    Posts
    477
    Might clean the throttle body as well..and stay away from a Sea-Doo.

  5. #5

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    32
    +1
    1
    FYI -- It was 2 partially blocked injectors. The dealer had the injectors cleaned and she is all good!

  6. #6
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    That is great, the injectors have been an issue, but not often.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Advent Tach with EGT's and RPM for sale
    By TN1400GPR in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 48
    Last Post: 06-08-2011, 08:15 PM
  2. help..06 gpr rough idle...around 2900 rpms on trailer cable recall fix done
    By MJE in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 13
    Last Post: 07-11-2008, 04:59 PM
  3. Whats going on with my Top Speed?? RPM ???
    By Sosa62 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 44
    Last Post: 10-23-2007, 01:22 PM
  4. Bogging at around 5k rpm after D-Plate + Jetworks.
    By PuprleNuprleGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 08-08-2006, 01:44 PM
  5. RXP surging around 6000 rpms ...
    By Vern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 10-04-2005, 01:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •