Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Question Starting problems

    Has anyone resolved the issue where the rxp just clicks when you try to start it. Then sometimes it starts fine. I cannot figure it out.


  2. #2
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    2 things can cause it faulty solenoid/relay or sticking throttle butterfly as if the butterfly is not fully closed the ecu prevents the ski from cranking

  3. #3
    where is the solenoid/relay located at? Pic maybe?

  4. #4

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    Quote Originally Posted by RXP_Noah View Post
    where is the solenoid/relay located at? Pic maybe?
    its more than likely the salonoid, its under the front bin, you'll see the big main red battery cable going to it, then the other red cable goes to the starter, put a screwdriver across those 2 thick power cables if the motor cranks then its the salonoid thats faulty, hope that helps

  5. #5
    I appreciate the help guys. i will try that out and see what happens tomorrow

  6. #6
    All I Want......Is All You Got! Fateracing's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cen-Cal
    Posts
    120
    More than likely it's your starter relay, I just had mine replaced a couple of weeks ago.

  7. #7
    Yep, thats what the problem was alright. Thanks for you help guys. I will replace my relay

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 sea doo starting problems
    By tom in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-02-2006, 09:30 PM
  2. 1200xll starting problem
    By hammerdog57 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 06-27-2006, 08:08 PM
  3. 05 RXP Starting problems
    By Cody Townsend in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 05-09-2006, 05:51 PM
  4. '01 Xlt 1200 Hot Start Problem
    By belgianhead in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2006, 11:08 AM
  5. 04 RXP Starting problem/question...
    By BLOWNRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-01-2005, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •